BVB Aşteptările brokerilor se confirmă: SIF-urile au mai plusat 2,3%

IZABELA SÂRBU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 3 februarie 2010

Aşteptările brokerilor se confirmă: SIF-urile au mai plusat 2,3%

Bursa de Valori de la Bucureşti (BVB) a înregistrat, în a doua şedinţă din această săptămână aprecieri uşoare, toţi indicii din piaţă închizând în creştere, cel mai mare avans fiind înregistrat de societăţile financiare, care au câştigat 2,3% faţă de nivelul de referinţă.

Astfel, aşteptările brokerilor chestionaţi în ultimele zile de ziarul Bursa se confirmă indicele BET-FI, responsabil cu evoluţia celor cinci societăţi de investiţii financiare testând pragul de 30.000 de puncte.

Lichiditatea pieţei reglementate a Bursei de Valori Bucureşti a urcat până la 38,87 milioane lei, comparativ cu nivelul consemnat în şedinţa precedentă, de 22,47 mi-lioane lei.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a crescut cu 0,22%, în şedinţa de ieri, la 5.127 de puncte, în timp ce indicele compozit, BET-C, s-a apreciat cu 0,44%, depăşind pragul de 3.000 de puncte. În acelaşi timp, BET-FI, indicele societăţilor de investiţii financiare (SIF), a câştigat 2,3%, pe fondul speculaţiilor cu privire la pragul maxim de deţinere.

Cea mai mare creştere din cele cinci societăţi de investiţii financiare a înregistrat-o, ieri, SIF4 "Muntenia", care s-a apreciat cu 4,19%, la 0,87 lei/acţiune, în timp ce acţiunile SIF5 "Oltenia" au atras cea mai mare lichiditate din piaţă, respectiv de 11,15 milioane de lei.

Pe segmentul bancar, preţul acţiunilor "Banca Transilvania" (simbol TLV) a coborât cu 1,87%, la 2,1 lei, în urma unor tranzacţii de 2,03 milioane lei. Compania a raportat, ieri, un profit de numai 61,9 milioane de lei, aferent anului 2009, cu 85% mai mic faţă de cel din 2008.

Tot ieri, titlurile "BRD Groupe Societe Generale" (simbol BRD) s-au apreciat cu 1,35%, până la 15 lei, în timp ce acţiunile "Petrom" Bucureşti (simbol SNP) au staţionat la 0,284 lei, în urma unor tranzacţii de 1,14 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb