BVB "Banca Transilvania", în topul preferinţelor

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 27 aprilie 2005

Indicii bursieri au crescut uşor în cadrul şedinţei bursiere de ieri comparativ cu nivelul înregistrat cu o zi în urmă. Cea mai mare creştere a avut-o indicele BET, care reflectă evoluţia celor mai lichide zece acţiuni de pe piaţa bursieră, aceasta fiind mai mare cu 1,82% faţă de ziua anterioară. O evoluţie asemănătoare a avut-o şi indicele ROTX în componenţa căruia intră şase companii cu cea mai mare lichiditate şi capitalizare. Astfel, ROTX a crescut cu 1,61% faţă de nivelul sesiunea bursieră precedentă. Ca urmare a faptului că nici în cursul zilei de ieri nu au intrat la tranzacţionareacţiunile celor cele cinci societăţi de investiţii financiare, indicele BET-FI a rămas nemodificat.

Brokerii consideră că evoluţia din primele zile ale săptămînii nu reflectă altceva decît o stagnare a pieţei.

Cu 1 milion de acţiuni "Sicomed" s-a realizat o tranzacţie specială (deal), la preţul de 6.000 lei/acţiune, în valoare totală de peste 7,5 miliarde lei.

"Banca Transilvania "Cluj Napoca

Acţiunile TLV nu şi-au modificat preţul la închiderea şedinţei de tranzacţionare, acesta fiind de 13.500 lei/acţiune, acelaşi ca cel din ziua precedentă. Cu acţiunile TLV s-au realizat cele mai multe transferuri (peste 8 milioane de acţiuni), în valoare totală de peste 100 miliarde lei, în condiţiile în care totalul tranzacţiilor din prima categorie a fost de 121 miliarde lei.

Maximul zilei s-a înregistrat la jumătatea şedinţei, acesta fiind de 13.800 lei/acţiune. Cotaţia titlurilor a variat între 13.200 şi 13.800 lei/acţiune.

"Rompetrol Rafinare" Constanţa

Cu 66 milioane de acţiuni "Rompetrol Rafinare" Constanţa s-au perfectat tranzacţii care au însumat peste 55 miliarde lei. Între acestea, a fost transferat un pachet cu peste 24 milioane acţiuni RRC la preţul de 830 lei/acţiune, care a fost şi preţul la închiderea şedinţei de tranzacţionare de ieri, mai mare cu 2% faţă de ziua precedentă. De la jumătatea şedinţei, cotaţia acţiunilor "Rompetrol" a crescut atingînd la finalul zilei bursiere valoarea maximă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb