BVB Brokerii văd aprecieri pe titlurile bancare în următoarea perioadă

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 28 ianuarie 2010

Brokerii văd aprecieri pe titlurile bancare în următoarea perioadă

Bursa de la Bucureşti a revenit pe creştere în şedinţa de ieri, consemnând un avans de 1% pe ansamblul pieţei, în timp ce sectorul SIF a câştigat cel mai mult, 1,45%, în ciuda evoluţiei negative de pe bursele europene.

În pofida evoluţiei negative înregis-t-rate în şedinţa de marţi, brokerii estimează aprecieri uşoare pentru perioada imediat următoare, mai ales pe titlurile financiar-bancare.

"Este posibil ca în următoarea săptămână să vedem o revenire a cotaţiilor la BVB, cel mai posibil în a doua parte a săptămânii", ne-a spus Răzvan Lefter, equity sales la casa de brokeraj EFG Eurobank Securities. Domnia sa se aşteaptă la o evoluţie bună mai ales de la titlurile bancare, în particular "Banca Transilvania" (simbol TLV), unde ieri s-a văzut un interes mai mare la cumpărare.

Acţiunile TLV s-au apreciat cu 0,49% în şedinţa de tranzacţionare de ieri, pe fondul unui rulaj de 2,02 milioane de lei, ocupând poziţia a treia în topul celor mai tranzacţionate titluri de la Bursă.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a crescut cu 0,96% în şedinţa de ieri, la 4.955 de puncte, în timp ce indicele compozit, BET-C, s-a apreciat cu 0,98%, până la 2.905 de puncte. În acelaşi timp, BET-FI, indicele societăţilor de investiţii financiare (SIF), a câştigat 1,45%, până la 27.717 puncte.

Cea mai mare creştere din cele cinci societăţi de investiţii financiare a înregistrat-o ieri SIF3 "Transilvania", care s-a apreciat cu 2,01%, la 0,76 lei/acţiune.

Pe sectorul energetic, preţul acţiunilor "Petrom" Bucureşti (simbol SNP) a crescut cu 2,25%, la 0,273 lei, în urma unor tranzacţii de 0,5 milioane lei, în timp ce titlurile "Trans-gaz" Mediaş (simbol TGN) s-au scumpit cu 1,53%, la 179,5 lei, pe fondul unui rulaj de 245.071 de lei.

Tot ieri, lichiditatea pieţei reglementate a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) s-a comprimat la 16,51 milioane lei, comparativ cu nivelul consemnat în şedinţa precedentă, de 19,54 milioane lei. În schimb, rulajul în piaţa obligaţiunilor a sărit la 104,11 milioane lei (25,28 milioane euro), după transferul a 8.981 de titluri de stat.

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb