BVB Bursa a ajuns la noi maxime istorice

Rodica Orjanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 15 ianuarie 2004

Acţiunile "Banca Transilvania" au monopolizat atenţia investitorilor pe parcursul sesiunii bursiere de ieri. Valoarea transferurilor încheiate cu aces-tea a însumat 24,5 miliarde de lei, ceea ce reprezintă 45% din totalul şedinţei de ieri.

Creşterea interesului investitorilor pentru acţiunile TLV a atras mai mulţi cumpărători şi pentru alte titluri lichide. Valoarea tranzacţiilor încheiate în şedinţa bursieră de ieri s-a ridicat la 54,37 miliarde de lei. Pe fondul lichidităţii în creştere, toţi cei trei indici bursieri au atins noi maxime istorice. Indicele BET, al celor mai lichide zece societăţi cotate la prima categorie a Bursei, s-a apreciat cu 0,45% faţă de nivelul de miercuri, creşterea din acest an fiind de 5,13%. Indicele compozit a crescut ieri cu 0,34%, iar în 2004 cu 4,38%.

Acţiunile SIF au fost în atenţia investitorilor în şedinţa de ieri, valoarea tranzacţiilor încheiate fiind de 13,5 miliarde de lei. Preţurile a trei din cele cinci acţiuni s-au apreciat comparativ cu nivelul de marţi, ceea ce a dus la atingerea unui nou maxim istoric. Cele mai lichide au fost acţiunile SIF "Oltenia", nu-mărul titlurilor tranzacţionate fiind de peste 2,2 milioane. Brokerii au susţinut că interesul investitorilor pentru acţiunile SIF "Oltenia" poate fi explicat prin faptul că acestea par cele mai ieftine comparativ cu valoarea activului net din primele nouă luni ale anului trecut. Brokerii sînt de părere că inves-titorii cumpără acţiunile SIF şi în speranţa unor dividende atractive.

"Banca Transilvania" Cluj-Napoca

Cotaţia acţiunilor TLV s-a apreciat ieri cu 3% comparativ cu şedinţa precedentă, preţul oscilînd ieri între 5.000 şi 5.200 lei/acţiune. Nivelul de 5.200 lei/acţiune reprezintă un nou maxim al ultimului an pentru acţiunile TLV. Brokerii susţin că informaţiile cu privire la interesul unor investitori mari pentru titlurile TLV au stat la baza aprecierii cursului din şedinţa de ieri. În opinia lor, cotaţia ac-ţiunilor TLV se va stabiliza în jur de 5.150 lei/acţiune, avînd în vedere că în a doua jumătate a sesiunii de ieri aproape toate tranzacţiile a fost realizate la acest preţ.

"Impact" Bucureşti

Acţiunile "Impact" au continuat să fie şi ieri printre preferinţele investitorilor. Cursul a crescut pînă la 5.250 lei/acţiune, pe fondul unui volum ridicat de tranzacţionare (peste 700.000 de acţiuni). Brokerii sus-ţin că interesul investitorilor pentru acţiunile constructoru-lui bucureştean a fost determinat de anunţul conducerii privind continuarea strategiei de majorare a capitalului social şi în 2004. Unii brokeri sînt de părere că preţul acţiunilor IMP ar putea ajunge la 5.300 lei/ac-ţiune.

"Sicomed" Bucureşti

După ce conducerea şi-a anun-ţat strategia de reduceri pentru acest an, cursul acţiunilor "Sicomed" a înregistrat ieri o creştere cu 2,4%, pînă la un maxim de 4.300 lei/acţiune. Cele mai multe tranzacţii cu ac-ţiunile SCD au fost realizate ieri la 4.200 lei/acţiune. Unii brokeri susţin că investitorii achiziţionează acţiunile SCD în speranţa unor rezultate financiare favorabile pentru 2003. În opinia lor, cursul ar putea ajunge la 5.000 lei/acţiune, datorită fap-tului că numărul vînzătorilor este extrem de redus.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb