BVB Bursa a atins noi maxime istorice

RODICA ORJANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 22 ianuarie 2004

După o şedinţă de pauză, cumpărătorii mari au revenit ieri la Bursă, au fost de părere brokerii. Ca urmare, valoarea transferurilor încheiate în şedinţa de ieri s-a ridicat la 125,9 miliarde de lei, în special datorită ordinelor mari executate cu acţiunile BRD şi SNP "Petrom". Pe fondul creşterii cererii pentru cele două acţiuni, preţurile lor au înregistrat noi aprecieri. Faptul a dus la creşterea indicilor BET şi BET-C.

În acest fel, toţi indicii bursieri au atins ieri noi maxime istorice. Indicele BET a depăşit cu 1,3% nivelul de la închiderea şedinţei precedente, în timp ce indicele compozit a crescut cu 1,5%.

Acţiunile SIF au fost ieri mai puţin interesante pentru inves-titori, valoarea transferurilor încheiate cu acestea ridicîndu-se la 12,87 miliarde de lei. Cele mai lichide au fost titlurile SIF "Oltenia", acestea fiind singurele care au depăşit două milioane de acţiuni transferate.

Cea mai mare creştere a cursului, cu 1,4% faţă de şedinţa de marţi, au înregistrat-o acţiunile SIF "Moldova", care au încheiat sesiunea la un nou maxim istoric, de 3.550 lei/acţiune. Interesul investitorilor pentru acţiunile SIF "Moldova" a fost determinat de rezultatele surprinzător de bune raportate de societate pentru anul trecut.

"Banca Română pentru Dezvoltare"

Lichiditatea acţiunilor BRD a crescut în timpul şedinţei de ieri, pe fondul unor ordine mai mari de cumpărare, au susţinut brokerii. Ca urmare a cererii ridicate, cursul acţiunilor BRD a crescut pînă la un maxim de 22.200 lei/acţiune, valoare care reprezintă cel mai mare preţ la care au fost realizate trans-ferurile cu acţiuni BRD în ultimele trei luni. Brokerii sus-ţin că investitorii cum-pără mai multe acţiuni BRD în ultima perioadă, întrucît speculează faptul că banca şi-ar putea majora capitalul social. Posibila splitare a valorii nominale a acţiunilor BRD de la 3.000 la 1.000 lei este un alt posibil motiv pentru care investitorii speculează ac-ţiu-nile BRD, au mai precizat bro-kerii. Pe parcursul şedinţei de ieri a fost realizată o tranzacţie specială cu titlurile BRD, la preţul de 22.000 lei/acţiune.

"Antibiotice" Iaşi

Acţiunile "Antibiotice" Iaşi au revenit ieri în atenţia investitorilor. Brokerii susţin că investitorii cumpără acţiunile produ-cătorului ieşean de medicamente pentru dividendele aferente anului 2003. Tranzacţiile au fost realizate ieri la preţuri cuprinse între 2.500 şi 2.600 lei/acţiune, ultimul curs fiind acelaşi cu cel de la închiderea şedinţei precedente.

"Impact" Bucureşti

Cererea pentru acţiunile "Impact" a crescut ieri, după ce în şedinţa de marţi, cumpărătorii au luat o pauză. Ca urmare a presiunii la cumpărare, cursul acţiunilor a crescut pînă la 5.300 lei/acţiune. Brokerii sînt de părere că preţul acţiunilor "Impact" ar putea să mai crească în perioada următoare, însă nu în acelaşi ritm. Ei pun interesul ridicat al investitorilor pentru acţiunile "Impact" pe baza anunţului conducerii de menţinere a politicii de majorare a capitalului şi în acest an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb