BVB Bursa a făcut în două zile mai puţin decât şi-a planificat să ruleze într-o singură zi

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 2 decembrie 2010

Bursa a făcut în două zile mai puţin decât şi-a planificat să ruleze într-o singură zi

Primele două şedinţe de tranzacţionare de la Bursa de Valori Bucureşti au avut o lichiditate cumulată de circa cinci milioane de euro, sub valoarea de 6,5 milioane de euro pe care conducerea BVB a luat-o în calcul când şi-a planificat Bugetul de Venituri şi Cheltuieli pentru 2010.

Majoritatea indicilor BVB au continuat, marţi, să se aprecieze, după ce, şi luni, au înregistrat creşteri, cu excepţia indicelui energetic BET-NG.

Excepţie a făcut, marţi, indicele BET-FI, al celor cinci societăţi de investiţii financiare, care a pierdut 2,42%, coborând la 20.675,67 puncte.

Indicele BET, al celor mai lichide zece titluri de la BVB, a câştigat, în schimb, 0,82%, apreciindu-se la 5.093,95 puncte.

Indicele compozit al pieţei, BET-C, a urcat cu 0,79%, la 2.994,34 puncte, iar indicele BET-NG, al celor mai tranzacţionate companii energetice, s-a apreciat la 739,77 puncte, câştigând 0,32% faţă de şedinţa anterioară.

Dacă luni, cele mai tranzacţionate acţiuni au fost cele emise de societatea de investiţii financiare "Oltenia" (SIF5), generând un rulaj de circa 2,04 milioane de lei, marţi, acţiunile SIF "Moldova" (SIF2) au ocupat primul loc în clasamentul lichidităţii.

În total, au fost tranzacţionate 2,56 milioane acţiuni SIF2, la preţuri cuprinse între 1,01 lei şi 1,04 lei/acţiune. Cotaţia de referinţă a stagnat la 1,02 lei/titlu.

SIF "Moldova" a raportat, în primele nouă luni ale anului, venituri totale de 146,5 milioane lei şi un profit net de 94,2 milioane lei cu 11,8% mai mic faţă de câştigul din perioada similară a anului trecut 2009. Profitul obţinut în primele nouă luni a depăşit cu 72% nivelul bugetat pentru întreg anul, de 54,8 milioane de lei.

Locul secund în clasamentul lichidităţii a revenit, marţi, acţiunilor SIF5 "Oltenia", cu tranzacţii în valoare de 2,58 milioane de lei. Cele 2,05 milioane acţiuni SIF5 tranzacţionate, marţi, au avut preţurile cuprinse între 1,24 de lei şi 1,28 de lei/acţiune.

SIF5 a obţinut, în primele nouă luni ale anului curent, un profit de circa 73,23 milioane de lei, potrivit informaţiilor raportate Bursei de Valori Bucureşti (BVB). În perioada analizată, SIF5 a avut venituri din activitatea curentă în valoare totală de peste 143,63 milioane de lei, cu 43% mai mici faţă de cele înregis­trate în perioada similară a anului precedent. Cheltuielile s-au situat la 64,5 milioane de lei, cu 36% mai mari faţă de cele din primele nouă luni ale lui 2009.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. De suntetzi rea doamna Ciocirlan. Oamenii au chefuit pentru marile realizari sub conducerea lu' Farmache. Si au fost mahmuri. Si au ramas mahmuri. Si vor ramine mahmuri.E modelul farmache-tzepache.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4986
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3071
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8889
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0585

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb