BVB Bursa a recuperat şi cu creşteri de 3% pauza de 1 Decembrie

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 3 decembrie 2010

Bursa a recuperat şi cu creşteri de 3% pauza de 1 Decembrie

Şedinţa de ieri a adus creşteri importante pentru societăţile de la Bursa de Valori Bucureşti, investitorii revenind la tranzacţionare, după ce, miercuri, piaţa a fost închisă din cauza sărbătorii naţionale. Deşi a fost o şedinţă de aprecieri, în care unele acţiuni au înregistrat creşteri şi de 7%, lichiditatea a fost, totuşi, modestă, de doar 3,87 milioane de euro.

Cel mai mult, cu 2,94%, la 21.283,67 puncte, s-a apreciat indicele BET-FI, al celor cinci societăţi de investiţii financiare, în timp ce indicele BET, al celor mai lichide zece titluri de la BVB, a câştigat 0,42%, urcând la 5.115,27 puncte.

"Am văzut o revenire a pieţei pe baza creşterilor importante înregis­trate miercuri) de bursele externe, pe fondul indicatorilor macroeconomici în creştere", a menţionat Andrei Petrescu, analist la casa de brokeraj "Prime Transaction", adăugând: "BVB a rămas în urmă pentru că nu s-a tranzacţionat de 1 Decembrie. Cât priveşte valoarea tranzacţiilor încheiate la BVB, piaţa este în parametrii cu care ne-am obişnuit de câteva luni, fiind realizată o lichiditate redusă".

Indicele compozit al pieţei a urcat cu 0,49%, la 3.009,04 puncte, iar indicele BET-NG, al celor mai tranzacţionate companii energetice, a ajuns la 742,17 puncte, câştigând 0,32% faţă de şedinţa anterioară.

Cele mai importante creşteri au fost înregistrate de acţiunile "Electroargeş" Curtea de Argeş (simbol ELGS) şi "Erste" (simbol EBS). Cotaţia ELGS a crescut cu 7,73%, la 0,975 lei/acţiune, însă în condiţiile unui rulaj modest, de doar 7.245 lei. În total, au fost tranzacţionate 7.500 acţiuni ELGS, la preţuri cuprinse între 0,95 de lei şi 0, 975 lei/titlu.

Titlurile "Erste" au crescut, ieri, cu 7,64%, la 138,1 lei/acţiune, în condiţiile unui rulaj de 2,55 milioane de lei.

"Azi (n.r. ieri) am avut parte de o volatilitate mai mare decât de obicei, aprecierea acţiunilor EBS putând fi pusă pe seama nevoii de recuperare a creşterilor semnificative de miercuri de la Viena", a mai spus analistul "Prime Transaction".

Pe segmentul ATS, au fost tranzacţionate 43 de acţiuni "Daimler", în cinci tranzacţii, în valoare de circa 2.200 de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb