BVB cere despăgubiri de o sută de mii de euro de la un fost angajat

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 octombrie 2011

BVB cere despăgubiri de o sută de mii de euro de la un fost angajat

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a cerut instanţei să oblige un fost angajat să îi plătească 432.100 de lei (aproximativ o sută de mii de euro), drept despăgubiri civile pentru că acesta i-ar fi adus un prejudiciu moral constând în vătămarea dreptului la imagine şi reputaţie al societăţii, potrivit unui document primit de ziarul "BURSA".

Cererea BVB vine în contextul în care fostul angajat a dat Bursa de Valori în judecată, contestând decizia prin care a fost concediat. Primul termen al procesului a fost fixat pe 14 august 2012.

"Am primit acasă cererea Bursei de Valori, lipită de uşă, dar am verificat dacă a fost depusă şi la Tribunalul Bucureşti şi mi s-a răspuns că este la dosar", a precizat fostul angajat BVB, adăugând: "Probabil că BVB încearcă astfel să mă determine să renunţ la contestaţia de concediere".

În cererea transmisă instanţei, avocaţii Bursei de Valori argumentează că fostul angajat al BVB a făcut o serie de "demersuri şicanatorii" faţă de societate, precum sesizarea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) şi a Inspectoratului Teritorial de Muncă al Municipiului Bucureşti (ITM), ca să verifice o pretinsă concediere nelegală, pe criterii de vârstă.

Avocaţii BVB au mai susţinut, printre altele, şi că fostul angajat ar fi prezentat denaturat anumite aspecte în sesizările transmise celor două instituţii.

CNCD a decis să deschidă o investigaţie la BVB, la sesizarea fostului angajat, în vară.

Acesta nu este singurul litigiu în care BVB se confruntă cu foşti angajaţi.

Anul trecut, conducerea Bursei a fost nevoită să primească înapoi două angajate pe care le concediase, după ce acestea au câştigat în instanţă litigiile împotriva BVB. Surse care nu au dorit să le fie citate numele ne-au precizat că BVB a fost nevoită să le des-păgubească pe cele două angajate cu valoarea salariilor majorate, indexate şi reactualizate, precum şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat de la data concedierii şi până la reintegrare efectivă.

Potrivit oficialilor BVB, disponibilizările de personal au survenit în contextul în care Consiliul Bursei a decis adoptarea unor măsuri de reducere a cheltuielilor BVB, în a doua jumătate a anului trecut.

Conducerea Bursei a anunţat, la finele lunii iulie 2010, că are în vedere o reducere a costurilor operaţionale la nivelul grupului cu 10-20% şi că diminuările se vor face prin externalizarea unora dintre operaţiuni, renegocierea contractelor, creşterea eficienţei utilizării personalului şi eliminarea suprapunerilor de personal.

Valentin Ionescu, directorul general al BVB, nu a dorit să comenteze solicitarea transmisă instanţei pentru despăgubirile de o sută de mii de euro.

Opinia Cititorului ( 30 )

  1. VAI....NO NU-I BAI ...MARE....

    1. Nu-i bai sa cheltuiasca banii actionarilor? Ma indoiesc de acest lucru. Din surse neoficiale si din auzite stiu ca se vor face mari modificari.

      si pentru altii care nu se potolesc

    Iata cu ce se ocupa BVB.Finantarea economiei, nu mai are sens, daca BVB reuseste sa isi acopere cheltuielile de judecata.O lume mica.O bursa...

    1. despre aceasta hartie, nu stiau decat cativa. cineva a tradat. nu este frumos pentru colega noastra. nu are nevoie de publicitate. are nevoie de noi si atat.

      Bine spus. La asa minte mica asa preocupari de 2 bani. Cine castiga?

    Griji, necaj durere...se vor duce in curand ca un fum!!!! Putina rabdare pana in februarie!!!

    1. Liliana nu te lasa intimidata de acestia. Stiu ca esti puternica si stiu ca vei merge pana la capat. Urat din partea lor.

      CB-ul e pe duca !!!

    daca este adevarat rusine mare ptr.institutie. cum este posibil asa ceva? ce spune dl.presedinte doar au lucrat impreuna daca este vorba de cine ma gandesc eu? faceti o intelegere si sa terminam odata cu acest circ. desi colega spune adevarul.

    1. chiar ce spune Farma despre aceasta solicitare? Farma draga, a fost omul tau cheie. Tu semnezi astfel de solicitari?

    Ei pot cere orice. Dar cine le va da? La cate i-au facut, ar trebui sa-i plateasca cu varf si indesat. Dupa 15 ani de BVB halal comportament la halal management.

    1. ESTE UNICA IN COMUNICARE. BUNA DE TOT IN CEEA CE FACEA. CE AVETI CU EA FRATILOR? LASATI-L PE BOTTA SA NEGOCIEZE CU EA.

    Frumos articol. Bravo Stefania! Tema este insa cum spun ceilalti rusinoasa pentru o asa institutie. Sunt profund dezamagita!

    1. Corupta Stefania scrie la cerere. In curand o sa scrie si de culegatorii de scaieti..... daca pltesc1

      aveti voi dovezi ca e corupta fata asta? are un serviciu si isi face meseria. presupun ca ziaristii care scriu chestii care va plac, nu sunt corupti, nu?

      Stefania este corecta. Stefania mereu a fost la curent . Cei din piata o iubesc. Cel care a scris desigur a fost deranjat de titlul. Si probabil ca a aparut. Stefania bravo tie mai fata!

    chiar reduceri, da de unde? cati au dat afara atatia au angajat. plus o firma care le face salariile. deci reduceri!!!!!!

    1. ba mai mult. se cauta juristi. cine sa-i mai inteleaga?

      au fost colegi super ok si si-au batut joc de ei. iar dupa cum se veden se continua

      si care e problema voastra?

    Astia de comenteaza sunt, in majoritatea cazurilor, angajati ai bursei sau, doamne fereste, oficiali ai BVB.

    Cine naiba sa mai si munceasca daca sportul preferat e datul cu parerea la articole oniline? 

    1. dar tu cine esti? noi macar avem un cod si stim ce inseamna sa scrii " de la bursa" dar tu cine esti?

      Oare lor nu le-o fi putina jena de acest titlu? dar cnvm-ul cum de nu se sesizeaza? acesta solicitare nu poate ramana asa.

      Eu am un şalău. E mai tare decat "codul" vostru.

      Totusi, intrebarea "Cine naiba sa mai si munceasca daca sportul preferat e datul cu parerea la articole oniline?" a ramas fara raspuns.  

      si daca ai un cod timpit, care-i avantajul tau? bursa este un apendice inutil al unei economii lesinate. jalnicilor!

      Cu siguranta dl.Presedinte nu stie de aceasta solicitare a BVB-ului. Dl.Presedinte nu cunostea nici cand a fost concediat omul de baza. Cu siguranta nu avea cum sa stie. Nu-l putem invinui, oricum nu intelege ce inseamna fidelitate, loialitate, competente si aptitudini!

      Dl.Prededinte da ..doar comanda. Iar cine este slab de inger executa. Cine este problema dl.Presedinte sau executantul?

    Citind acest articol chiar ma gandesc ca asa ceva este unic in tara. Si la fel, in continuare gandesc, chiar ii merge rau Bursei de a ajuns sa ceara asa aberatii. Si cui? Unui salariat care a muncti 15 ani in Bursa alaturi de Presedintele ei. As spune increddibil, dar vad ca este posibil! Sa vedem ca va mai urma...atentie maxima salariatilor noi.

    1. a denigrat bvb pe unde a putut !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb