BVB Cotaţia acţiunilor nu confirmă rezultatele "Petrom"

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 25 august 2005

Aşa după cum brokerii se aşteptau, pe parcursul zilei de ieri a existat o activitate intensă cu acţiunile companiei petroliere "Petrom" datorită rezultatelor semestriale aşteptate în cursul zilei. În ultima perioadă titlurile SNP au fost preferatele investitorilor, departajîndu-se de celelalte titluri cotate atît prin valoarea tranzacţionată cît şi prin volum. Pe Bursă au fost ieri transferate peste 10 milioane de acţiuni, în valoare de 4,5 milioane de RON. Cu titlurile SNP au fost efectuate şi patru transferuri speciale (deal), în valoare de 4,3 milioane de RON. Preţul la care s-au perfectat transferurile a fost acelaşi, de 0,4470 RON/acţiune. Pe parcursul şedinţei cotaţia a crescut pînă la nivelul maxim de 0,4580 RON/acţiune, spre final însă aceasta a mai suportat unele corecţii pînă la 0,4450 RON/acţiune. Preţul de închidere a fost cu 1,7% mai mic decît cel din ziua anterioară. Rezultatele companiei pentru primul semestru au fost foarte bune, profitul ridicîndu-se la peste 600 milioane de RON. Actorii pieţei de capital consideră că scăderea preţului acţiunilor nu confirmă rezultatele raportatate pentru primul semestru a anului curent.

La prima categorie, locul doi în topul lichidităţii este ocupat de titlurile BRD. Cu acţiunile băncii s-au efectuat transferuri în sumă de peste un milion de RON. Cotaţia titlurilor este una constant crescătoare în ultima perioadă, confirmarea fiind preţul de închidere de 12 RON/acţiune, în creştere cu 1,7% faţă de cel precedent. Au fost transferate 43.000 de acţiuni într-o tranzacţie deal, la preţul de închidere.

Ieri a fost a doua şedinţă consecutivă cînd preţul acţiunilor "Banca Transilvania" s-a menţinut constant, fiind la închiderea zilei de 0,9100 RON/acţiune. Valoarea totală tranzacţionată a depăşit cu puţin 1,2 milioane de RON, la un volum de 1,33 milioa-ne de acţiuni transferate.

În cadrul segmentului SIF şi în cursul zilei de ieri au continuat scăderile, astfel că două din cele trei societăţi de inves-tiţii financiare, respectiv SIF "Moldova" şi SIF "Oltenia" au scăzut, alte două s-au menţinut constante (SIF "Banat Crişana" şi SIF "Muntenia") şi doar SIF "Transilvania" a crescut uşor faţă de şedinţa anterioară.

În opinia brokerilor, oscilaţiile nu au depăşit 2-3 paşi de cotare. Cel mai tranzacţionat titlu a fost SIF "Moldova", cu un rulaj de 1,76 milioane de RON. Preţul la finele zilei a fost de 1,4100 RON/acţiune, în scădere cu 0,7% faţă de cel precedent.

Nu au lipsit în cursul şedinţei nici tranzacţiile cu obligaţiuni. Astfel, au fost transferate 30 de obligaţiuni corporative BRD, în valoare de 78.951 RON, la un preţ cu 1% mai mare decît principalul.

"Flamingo International"

Preţul acţiunilor "Flamingo International" a fluctuat în cadrul sesiunii bursiere de ieri între 2,43 RON şi 2,46 RON/acţiune, stabilizîndu-se la 2,45 RON/titlu, acelaşi ca cel din ziua anterioară.

Valoarea totală a tranzacţiilor perfectate cu acţiunile FLA a însumat peste 700.000 RON, la aproximativ 300.000 de acţiuni transferate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb