BVB Cotaţii crescătoare la Bursă cu excepţia acţiunilor SIF

ANDREEA NEGRU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 6 mai 2005

Piaţa bursieră de ieri a fost caracterizată de o evoluţie modestă. Pentru patru dintre cele cinci societăţi de investiţii financiare, respectiv SIF1, SIF2, SIF3, SIF5, ieri a fost ultima zi în care s-au mai putut achiziţiona acţiuni în vederea primirii de dividende. În opinia brokerilor, aceasta a fost şi cauza pentru care preţurile la închiderea şedinţei de tranzacţionare ale acţiunilor SIF au fost descrescătoare faţă de ziua anterioară. La deschiderea sesiunii bursiere de ieri, cotaţiile erau crescătoare cu excepţia SIF, însă pe parcurs evoluţia a fost una modestă caracterizată cu stabilizări ale preţurilor emitenţilor.

În urma apariţiei rezultatelor pentru anul trecut la compania Petrom prin care se anunţă pierderi, brokerii se aşteaptă ca începînd de astăzi, cînd societatea va fi reluată la tranzacţionare, cotaţia titlurilor SNP să sufere reduceri uşoare întrucît Petrom a prevenit publicul investitor cu mult timp înainte referitor la rezultate.

Rulmentul Braşov intenţionează o majorare de capital social de la 342,65 miliarde de lei la suma de 344,14 miliarde de lei, ca urmare a majorării valorii nominale a acţiunilor de la 2.290 lei la 2.300 lei. Totodată, în cadrul AGA din data de 26 mai, se va discuta modificarea valorii nominale a acţiunilor de la 2.300 lei la 1.000 lei, prin majorarea numărului acţiunilor de la peste 149,6 milioane la peste 344,14 milioane titluri.

Indicii bursieri au înregistrat ieri evoluţii modeste; astfel, indicele BET s-a apreciat cu 0,36% faţă de şedinţa anterioară, iar BET-FI a scăzut cu 1,58% de la o zi la alta.

În cadrul aceleiaşi şedinţe au fost transferate 100 de obligaţiuni municipale Deva, în valoare de peste 100 milioane de lei, la acelaşi preţ ca principalul. Totodată, s-au mai transferat 200 de obligaţiuni corporative Raiffeisen în valoare totală de 1,14 miliarde lei, la un preţ cu 4% mai mare decît principalul. Valoarea totală a tranzacţiilor cu obligaţiuni a reprezentat peste 1,24 miliarde lei.

"Banca Transilvania" Cluj Napoca

Preţul la închiderea şedinţei de tranzacţionare al acţiunilor Băncii Transilvania a fost de 8.000 lei/acţiune, în creştere cu 0,6% faţă de sesiunea anterioară. Cu titlurile băncii s-au perfectat tranzacţii în valoare totală de peste 22,9 miliarde de lei, respectiv aproximativ jumătate din totalul primei categorii. La începutul zilei au fost transferate mai multe pachete de acţiuni, respectiv un pachet cu 100.000 acţiuni la preţul unitar de 8.000 lei, urmat de un alt pachet mai mic cu doar 85.000 acţiuni la preţul de 8.050 lei/titlu. În partea a doua a zilei a mai fost tranzacţionat un pachet mare, cu 93.500 titluri, la acelaşi preţ cu cel anterior.

BRD Groupe Société Générale

După mai multe zile în care BRD a fost suspendată de la tranzacţionare, în cadrul şedinţei de ieri, preţul la închidere a fost de 46.500 lei/acţiune, în creştere cu 5,7% faţă de sesiunea anterioară. Valoarea totală a tranzacţiilor realizate cu acţiunile BRD a fost de aproximativ18 miliarde de lei. Spre jumătatea şedinţei, s-a realizat o tranzacţie cu 25.000 acţiuni, la preţul de 46.000 lei/acţiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb