BVB Creşteri pentru indici, pe fondul unui rulaj redus

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 25 septembrie

Creşteri pentru indici, pe fondul unui rulaj redus

Acţiunile OMV Petrom - pe prima treaptă în topul lichidităţii

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut creşteri, în sesiunea de tranzacţionare de ieri, în ton cu dinamica pieţelor europene. Indicele BET, al celor mai lichide douăzeci de titluri de la BVB, a avut un avans de 0,24%, la 17.644 de puncte, în vreme ce indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a apreciat cu 0,09%, până la 61.265 puncte.

Valoarea tranzacţiilor s-a ridicat la 39,6 milioane lei, cu mult sub media zilnică a anului, de 136 milioane lei, valoare ce totuşi include ofertele de titluri de stat Fidelis, ce trag masiv în sus media.

Brokerii de la Prime Transction au scris, în raportul lor zilnic: "Majoritatea indicilor pieţei locale au înregistrat creşteri, singura excepţie fiind indicele BET-BK, care a scăzut cu 0,03% (...). Pentru companiile din indicele de referinţă BET, şedinţa de tranzacţionare a avut evoluţii mixte, cele mai mari scăderi fiind în cazul societăţilor Transelectrica (TEL), - 5,00%, Transport Trade Services (TTS), -3,09% şi Fondul Proprietatea (FP), -1,56%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile OMV Petrom (SNP), ce au cumulat un rulaj de 6,7 milioane lei, titlurile producătorului de petrol şi gaze încheind ziua în stagnare, la preţul unitar de 0,73 lei.

Pe poziţia a doua în topul valorii tranzacţiilor s-au situat acţiunile Banca Transilvania (TLV), ce s-au apreciat cu 0,54%, la preţul de 28 lei, pe fondul unor schimburi de 3,7 milioane lei.

Acţiunile Romgaz (SNG) au încheiat ziua la preţul unitar de 5,52 lei, în creştere cu 0,36%, în condiţiile unei valori a tranzacţiilor de 3,6 milioane lei.

Pe poziţia a patra a clasamentului lichidităţii s-au situat titlurile Hidroelectrica (H2O), ce au cumulat un rulaj de 3,1 milioane lei, acţiunile H2O încheind ziua în apreciere cu 0,81%, la preţul de 125 lei.

În piaţa "deals" a avut loc un schimb în valoare de 2,8 milioane lei, cu acţiuni Banca Transilvania, tranzacţia fiind încheiată la preţul unitar de 28,05 lei, cu 0,72% peste referinţa din piaţa "regular".

Indicele BET-NG, al companiilor energetice şi de utilităţi, a avut un avans de 0,16%, până la 1.239 de puncte, în vreme ce indicele BETAeRO, al companiilor considerate relevante pentru Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al BVB, s-a apreciat cu 0,36%, la 974 de puncte.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Electromagnetica" (ELMA): +3,81%

2. "Artego" (ARTE): +3,66%

3. "Roca Industry" (ROC1): +2,78%

4. "Antibiotice" (ATB): +2,24%

5. "UCM Reşiţa" (UCM): +2,24%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Carbochim" (CBC): -5,15%

2. "Transelectrica" (TEL): -5,00%

3. "Transport Trade Services" (TTS): -3,09%

4. "Farmaceutica Remedia" (RMAH): -2,70%

5. "Turism Felix" (TUFE): -2,10%

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ce bursa e asta unde un trader face praf tranzactiile pe o actiune ca TEL doar ca sa faca niste schimburi de pachete si sa nu plateasca clientul mai mult comision pe Deal?

    La noi brokerii nu au stralucit niciodata,dar sa nu realizezi ca asa iti furi singur caciula,ca pentru amaratul ala de comision de azi o sa ratezi 10 in anul ce vine pentru ca senzatia conturata e ca BVB e o paragina in care indiferent de marimea emitentului poti sa invarti cum vrei cotatia pe cateva sute de mii de euro. 

    1. azi e acelasi lucru pe Transel ectrica

      BVB nu exista,ASF nu exista 

      avem doar o mare maimutareala 

      totul ca sa joace unii banii de pensii ale romanilor

      reclama la BVB incape in acelasi calup cu alea la BETURI 

      Pai doar se constata de ce investitorii se indeparteaza si nu sunt rulaje,iar explicatiile rateaza cu mult realitatea.La ce sa stai unde sunt facute prastie bluechips cu cativa firfirei?Sa se joace in lighean baietasii de la Swiss,Brk,Bt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb