BVB Creşterile continuă pe segmentul SIF

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 29 noiembrie 2005

După ce săptămîna trecută activitatea bursieră a fost intensă, unii dintre brokeri se aşteptau la corecţii, alţii au mizat pe creşteri de curs. Cei din urmă au făcut o alegere corectă, întrucît ieri majoritatea acţiunilor lichide au crescut în mod semnificativ pe fondul ordinelor mari la cumpărare plasate în piaţă. Cel mai mult s-au apreciat în şedinţa de ieri preţurile acţiunilor SIF, astfel că indicele BET-FI a atins un nou maxim istoric. În aceste condiţii, indicele BET a înregistrat şi el un nou maxim istoric, creşterile manifestîndu-se preponderent în sectorul bancar şi cel petrolier.

Cel mai lichid emitent de pe piaţă a fost ieri "Petrom" Bucureşti. Cu toate că după anunţarea rezultatelor financiare la nouă luni, cursul acţiunilor SNP nu a urcat conform aşteptărilor brokerilor ci a evoluat în aceeaşi direcţie cu cea a pieţei însă mult mai lent, ieri cotaţia s-a apreciat cu 3,9%. Au fost tranzacţionate peste 23,7 milioane de titluri, în sumă de circa 11 milioane de RON. Preţul acţiunilor a urcat ieri pînă la maximul zilei de 0,4590 RON/acţiune, şi a închis la 0,4570 RON/titlu. Sectorul petrolier a fost susţinut şi de aprecierea cotaţiei acţiunilor "Rompetrol Rafinare" Constanţa. După ce săptămîna trecută, preţul acţiunilor rafinăriei a evoluat contrar pieţei, în cadrul sesiunii de ieri, cotaţia a crescut pînă la nivelul de închidere de 0,1110 RON/acţiune, fiind cu 3,7% mai mare decît cea anterioară.

Sectorul bancar a înregistrat şi el creşteri de curs. Preţul acţiunilor BRD a atins la deschiderea şedinţei maximul de 14,8 RON/acţiune, urmînd ca spre final să se consolideze la nivelul de 14,7 RON/acţiune. Preţul de închidere l-a depăşit cu 1,4% pe cel precedent. Cotaţia acţiunii "Banca Transilvania" a crescut spre final, închizînd ziua la 1,32 RON/acţiune, apreciindu-se cu 0,8% faţă de cea anterioară.

Segmentul SIF a avut o evoluţie excepţională. Peste jumătate din rulajul bursier a fost perfectat cu acţiunile SIF.

"Comelf" Bistriţa

Cotaţia acţiunilor "Comelf" Bistriţa a atins nivelul maxim admis de Bursa de Valori. Astfel, preţul a crescut cu 14,8%, pînă la nivelul de 1,55 RON/acţiune. Lichiditatea a fost redusă, tranzacţionîndu-se 11.000 de titluri, în sumă de 16.500 de RON.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb