BVB Cursul acţiunilor BRD a atins un nou maxim

Rodica Orjanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 9 februarie 2004

Ultima şedinţă bursieră a săp-tămînii trecute a fost caracterizată de o lichiditate mai scăzută comparativ cu cea consemnată în zilele precedente, cotaţiile avînd o tendinţă uşor ascenden-tă. Toţi cei trei indici bursieri au încheiat sesiunea la valori mai mari decît cele înregistrate joi. Indicele BET, al celor mai lichide acţiuni de la prima categorie a Bursei, a crescut vineri cu 0,5% faţă de joi, ajungînd la un nou maxim istoric. Indicele compozit, care arată evoluţia generală a cotaţiilor, a depăşit cu 0,56% nivelul înregistrat joi, atingînd de asemenea, un nou maxim istoric. Creşterea celor doi indici bursieri a fost determinată, în special, de aprecierea cotaţiei acţiunilor BRD, care are o pondere de 25% în calculul indicilor.

Acţiunile societăţilor de inves-tiţii au avut o lichiditate mai ridicată, valoarea tranzacţiilor însu-mînd 13,83 miliarde de lei. Cele mai tranzacţionate au fost acţiunile SIF "Banat Crişana", (aproa-pe un milion de titluri) care au încheiat şedinţa la un preţ cu 1% peste cel de joi. Cotaţia titlurilor SIF "Moldova" s-a apreciat vineri cu 1,4% comparativ cu şedinţa precedentă, datorită cererii ridicate. Brokerii apreciază că interesul investitorilor pentru acţiunile SIF "Moldova" a fost determinat de rezultatele financiare preliminate raportate de societate. În opinia brokerilor, lichiditatea scăzută a acţiunilor SIF este determinată de faptul că investitorii aşteaptă mai multe informaţii privind valoarea dividendelor.

"Banca Română pentru Dezvoltare"

Cotaţia acţiunilor BRD a atins vineri un nou maxim de tranzacţionare al ultimului an. Pe fondul cererii ridicate, cursul a ajuns la 25.000 lei/acţiune. Bro-kerii susţin că interesul ridicat al investitorilor pentru acţiunile BRD este determinat de speran-ţa investitorilor că rezultatele financiare ale companiei pentru 2003 vor fi bune. Ultima tranzacţie a fost realizată la 24.800 lei/acţiune, cu 1,6% peste pre-ţul de joi. Analiştii cred că preţul titlurilor BRD ar mai putea să crească şi în şedinţele următoare dacă numărul acţiunilor exis-tente la vînzare se va menţine redus.

"Siretul" Paşcani

Lichiditatea acţiunilor SRT s-a menţinut ridicată şi în şedinţa de vineri, valoarea transferurilor ridicîndu-se la 1,15 miliarde de lei. Pe fondul unei cereri ridicate, cursul a crescut ieri pînă la 5.100 lei/acţiune, dar cele mai multe transferuri au fost realizate la 5.000 lei/acţiune. Cotaţia la care a fost realizată ultima tranzacţie a fost cu 1% peste cea de joi. Brokerii consideră că rezultatele bune aşteptate de investitori reprezintă motivul ordinelor numeroase de cumpărare.

"Oil Terminal" Constanţa

Cotaţia acţiunilor OIL s-a apreciat vineri cu 6% comparativ cu preţul de închidere de joi. Cursul a crescut pînă la 1.090 lei/acţiune, valoare care reprezintă un nou maxim de tranzacţionare al ultimului an. Creşterea cotaţiei a fost însoţită şi de o lichiditate ridicată, vineri fiind transferate peste un milion de acţiuni OIL. Brokerii cred că interesul investitorilor pentru acţiunile OIL a fost determinat de rezultatele financiare peste aşteptări raportate de companie pentru anul trecut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb