BVB Cursul acţiunilor "Petrolexportimport" a crescut cu 15%

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 13 iulie 2004

Şedinţa bursieră de luni a fost caracterizată prin aprecierea cursurilor la aproape jumătate din simbolurile tranzacţionate, fapt reflectat şi de creşterea uşoară a celor trei indici bursieri.

În cadrul şedinţei de tranzacţionare de luni, "BT Securities" a raportat că deţine mai puţin de 5% din acţiunile emise de "Sinteza" Oradea.

"Banca Comercială Carpatica" Sibiu

În prima parte a sesiunii bursiere, preţul acţiunilor BCC a scăzut de la 9.500 la 9.400 lei/acţiune, după care trendul s-a inversat, cursul crescînd pînă la 8.750 lei/acţiune, acesta din urmă fiind un nou maxim istoric. Ultimul transfer a fost efectuat la preţul de 9.650 lei/titlu, cu 3,2% mai mare decît cursul de închidere de vineri. Cel mai mare pachet transferat luni a numărat 36.000 de titluri, iar tranzacţia a fost efectuată la preţul de 9.700 lei/acţiune. Brokerii precizează că, pe parcursul şedinţei bursiere, cererea de acţiuni BCC a fost de aproximativ 5 ori mai mare decît oferta. Ei consideră că investitorii sînt interesaţi de acţiunile BCC, întrucît banca îşi va majora capitalul social şi va acorda tuturor persoanelor înscrise în Registrul Acţionarilor la data de 13 august, 262 acţiuni gratuite la 1.000 deţinute.

"Petrolexportimport" Bucureşti

Preţul titlurilor PEI a scăzut în prima parte a şedinţei bursiere de la 710.000 lei la 685.000 lei/acţiune, după care s-a înscris pe un puternic trend ascendent. Ultima tranzacţie a fost efectuată la preţul de 805.000 lei/acţiune, cu 15% mai mare decît cursul de închidere de vineri. Volumul de tranzacţionare a fost redus, fiind transferate 254 de titluri, în valoare totală de 193,3 milioane de lei. Brokerii consideră că motorul creşterii preţului acţiunilor PEI îl reprezintă faptul că societatea a repartizat întregul profit aferent anului 2003 pentru acordarea de dividende.

"Banca Transilvania" Cluj-Napoca

Pe parcursul sesiunii bursiere de luni, preţul acţiunilor TLV s-a înscris pe un trend ascendent, pe fondul unei lichidităţi ridicate. Au fost transferate peste 1 milion de acţiuni, în valoare totală de 7 miliarde lei. Cel mai mare pachet tranzacţionat a numărat 138.500 titluri. Transferul a avut loc în partea a doua a şedinţei, la preţul de 7.000 lei/acţiune. Cursul de închidere a fost de 7.050 lei/acţiune, cu 100 de lei mai mare decît preţul de deschidere de luni şi cu 2,2% mai mare decît cursul la care a fost perfectată ultima tranzacţie vineri.

SNP "Petrom"

Cursul titlurilor SNP a înregistrat pe parcursul sesiunii bursiere de luni o volatilitate ridicată, pe fondul uni volum mare de tranzacţionare. La jumătatea şedinţei, preţul a atins un maxim de 2.590 lei/acţiune. Ultimul transfer a fost efectuat la preţul de 2.560 lei/acţiune, cu 0,8% mai mic decît preţul de închidere de vineri. Numărul titlurilor transferate a fost de 3,9 milioane, valoarea tranzacţiilor perfectate cu acestea ridicîndu-se la 10 miliarde de lei. În partea a doua a şedinţei a fost transferat un pachet de 800.000 de titluri (cel mai mare pachet transferat luni) la preţul de 2.570 lei/titlu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb