BVB Cursul titlurilor "Petrolsub" Balc a crescut cu 14,8%

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 16 iunie 2004

Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni efectuate pe parcursul sesiunii bursiere de ieri a fost de 68,1 miliarde de lei cu 7,7 miliarde de lei mai mult decît valoarea aferentă sesiunii de luni. Pe fondul aprecierii cursurilor la peste jumătate din simbolurile tranzacţionate, toţi cei trei indici bursieri au crescut. BET-C care urmăreşte evoluţia tuturor titlurilor listate mai puţin titlurile SIF, a atins un nou maxim istoric, de 2.023,67 puncte, cu 45,55% mai mare decît nivelul înregistrat la începutul anului.

Pe parcursul sesiunii bursiere au fost efectuate tranzacţii cu obligaţiuni "Raiffeisen Bank" în valoare totală de 15,1 milioane de lei.

În cadrul şedinţei de ieri, "Hyposwiss Fund - Danube Tiger" a raportat că deţine 5,41% din titlurile societăţii "Policolor" Bucureşti (PCL).

SIF "Transilvania"

Pe parcursul sesiunii bursiere de ieri cursul titlurilor SIF "Moldova" s-a înscris pe un trend ascendent, pe fondul unei lichidităţi medii. Au fost transferate peste 300.000 de titluri, valoarea totală a tranzacţiilor fiind de 2,5 miliarde de lei. Spre sfîrşitul sesiunii a fost transferat un pachet de 101.000 acţiuni (cel mai mare pachet transferat ieri), preţul la care a fost realizată tranzacţia fiind de 7.800 lei/acţiune. Ultimul transfer a fost realizat la cursul de 7.950 lei/acţiune, cu 3,3% mai mare decît preţul de închidere de luni.

"Petrolsub" Balc

Preţul acţiunilor PTS s-a înscris pe parcursul şedinţei bursiere de ieri pe un trend ascendent, pe fondul dublării lichidităţii comparativ cu şedinţa precedentă. Valoarea transferurilor efectuate cu aceste acţiuni a fost de 864 milioane de lei. Ultima tranzacţie a fost realizată la cursul de 8.150 lei/acţiune, cu 14,8% mai mare decît preţul de închidere de luni. În prima parte a şedinţei a fost tranzacţionat un pachet de 8.500 de acţiuni (cel mai mare pachet transferat ieri) la preţul de 7.500 lei/acţiune.

"Rompetrol Well Services" Ploieşti

Cursul titlurilor PTR a crescut de la 1.320 lei la 1.460 lei/acţiune (maximul zilei), după care, spre sfîrşitul şedinţei, trendul s-a inversat. Ultima tranzacţie a fost efectuată la cursul de 1.410 lei/acţiune cu 8,5% mai mare decît preţul de închidere de luni. Cel mai mare pachet transferat a numărat 71.000 de acţiuni. Tranzacţia a avut loc la jumătatea şedinţei bursiere la preţul de 1.390 lei/acţiune.

SIF "Oltenia"

Preţul acţiunilor SIF "Oltenia" a oscilat pe parcursul sesiunii bursiere de ieri între 6.700 lei şi 6.900 lei/acţiune, pe fondul unei lichidităţi ridicate. Au fost transferate peste 1,1 milioane de titluri în valoarea totală de 8 miliarde de lei. Ultima tranzacţie a fost realizată la preţul de 6.900 lei/acţiune în creştere cu 2,2% faţă de preţul de închidere de luni.

Pe parcursul şedinţei au fost transferate trei pachete a cîte 50.000 de acţiuni fiecare, acestea fiind cele mai mari pachete transferate ieri. Două dintre aceste pachete au fost tranzacţionate la preţul de 6.800 lei/acţiune, iar unul la 6.850 lei/acţiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb