BVB Cursul titlurilor SNP a continuat să crească

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 12 mai 2004

Valoarea tranzacţiilor efectuate pe parcursul sesiunii bursiere de ieri a fost de 66,2 miliarde de lei, reprezentînd o scădere semnificativă faţă de şedinţa precedentă. Indicii bursieri au crescut.

Titlurile emise de societăţile de investiţii, cu excepţia SIF "Muntenia", au înregistrat ieri aprecieri ale cursurilor. Acţiunile SIF "Oltenia" şi SIF "Moldova" au avut cea mai bună evoluţie, preţurile lor apreciindu-se cu 3% faţă de nivelurile înregistrate la sfîrşitul şedinţei precedente. "BT Securities" a raportat că deţine 5,1% din acţiunile emise de "Sinteza" Oradea. Cursul acestor acţiuni s-a apreciat pe parcursul sesiunii bursiere de ieri cu 3,2%, pe fondul unei lichidităţi reduse.

SNP "Petrom" Bucureşti

Cursul acţiunilor SNP a oscilat pe parcursul sesiunii bursiere de ieri între 2.300 lei şi 2.390 lei/acţiune, pe fondul unei lichidităţi ridicate. Valoarea transferurilor realizate cu aceste titluri a fost de 7,7 miliarde de lei, la un număr de peste 3,2 milioane de acţiuni tranzacţionate. La preţul de 2.370 lei/acţiune a fost transferat, la jumătatea sesiunii de tranzacţionare, un pachet de 159.000 de acţiuni. Ultimele tranzacţii au fost realizate la cursul de 2.390 lei/acţiune, cu 3% mai mare decît preţul înregistrat la finele şedinţei precedente. Brokerii consideră că aprecierea preţului acţiunilor SNP a fost determinată de presiunea mare la cumpărare, generată la rîndul ei de apropiata privatizare a companiei.

"Rompetrol Rafinare" Constanţa

Evoluţia preţului acţiunilor RRC s-a încadrat pe parcursul sesiunii bursiere de ieri pe un trend descrescător, pe fondul unei lichidităţi ridicate. Valoarea tranzacţiilor realizate cu aceste titluri a fost de 17,1 miliarde de lei, aproximativ o treime din valoarea transferurilor realizate luni cu aceste titluri. SIF "Transilvania" a raportat ieri că deţine 7,52% din titlurile emise de "Rompetrol Rafinare", faţă de 9,63% cît deţinea la data listării acţiunilor RRC la Bursa de Valori. Marcel Murgoci, broker la "Est Invest" consideră că investitorii preferă să renunţe la acţiuni RRC pentru a cumpăra titluri emise de SNP "Petrom".

"Azomureş" Târgu Mureş

Evoluţia cursului titlurilor AZO s-a înscris pe parcursul sesiunii de ieri pe un trend ascendent. Valoarea tranzacţiilor efectuate cu acestea a fost de 1,7 miliarde de lei, la un număr de peste 580.000 de titluri transferate. Consiliul de Administraţie al societăţii a completat ordinea de zi a AGA convocată pentru data de 2 iunie. Astfel, acţionarii vor trebui să decidă şi cu privire la completarea obiectului de activitate al societăţii.

"Banca Transilvania" Cluj

Lichiditatea titlurilor TLV a crescut comparativ cu sesiunea de luni, valoarea totală a tranzacţiilor fiind de 15,4 miliarde de lei, la un număr de peste 2,7 milioane de titluri transferate. Preţul de deschidere, de 5.600 lei/acţiune, s-a menţinut în prima parte a şedinţei, după care, la jumătatea acesteia a crescut pînă la 5.700 lei/acţiune. Spre sfîrşit, cursul a revenit la nivelul de la deschiderea sesiunii, de 5.600 lei/acţiune. Brokerii precizează că pe parcursul şedinţei de ieri, investitorii au lansat ordine mari de vînzare de titluri TLV.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb