BVB Deal de 66,4 milioane lei cu titlurile FP

Simona Adam
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 5 septembrie 2011

Deal de 66,4 milioane lei cu titlurile FP

Ovidiu Dumitrescu, "Tradeville": Lichiditatea medie zilnică din următoarele săptămâni, sub media acestui an

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au scăzut, vineri, cu peste 1,6% fiecare, pe fondul unui rulaj de peste 83 milioane de lei (circa 19,6 milioane euro).

Ovidiu Dumitrescu, analist la "Tradeville", a declarat pentru ziarul Bursa că în prima parte a zilei (n.r. vineri), scăderile păreau să fie unele tehnice, având în vedere creşterile din primele patru zile ale săptămânii. Domnia sa aprecizat: "Totuşi, se pare că piaţa a anticipat corect evoluţia mult sub aşteptări a angajărilor din Statele Unite, având în vedere că indicatorul Non-Farm Employment Change pentru luna august a fost raportat astăzi (n.r. vineri) ca având "creştere" zero mult sub aşteptările din luna iulie".

Astfel indicele BET, care reflectă evoluţia celor mai lichide zece companii listate, a scăzut cu 1,66%, ajungând la 4,717 puncte, iar indicele compozit al Bursei, BET-C, s-a depreciat cu 1,65% la 2,867 puncte. Indicele BET-FI, care arată evoluţia acţiunilor celor cinci societăţi de investiţii financiare şi ale Fondului Proprietatea, s-a depreciat, cu 2,98%, ajungând la 18.000 puncte. BET-NG, care arată evoluţia companiilor din sectorul de energie şi utilităţi, s-a depreciat cu 2,37%, ajungând la 657 puncte.

Ovidiu Dumitrescu, a apreciat că "în luna august, vârful perioadei de concedii, volumele tranzacţionate la BVB nu au scăzut la fel de mult ca în alţi ani, cu excepţia volumelor înregistrate săptămâna trecută (n.r. cu două săptămâni în urmă) acestea fiind, însă, mai mici decât media calculată de la începutul anului". Domnia sa a adăugat: "Acest lucru se datorează, în opinia mea, atât interesului suplimentar generat de acţiunile FP, cât mai ales perioadei de incertitudine în plan global cu privire la mediul macroeconomic care a generat o volatilitate deosebită în pieţe". Ovidiu Dumitrescu ne-a declarat că este de aşteptat, însă, ca lichiditatea medie zilnică din următoarele săptămâni să rămână sub media acestui an, deoarece în piaţa la vedere încă nu sunt posibile tranzacţii de "short-selling" şi sentimentul predominant pare să fie cel negativ.

Titlurile "Fondul Proprietatea" (FP) au încheiat şedinţa bursieră de vineri la preţul de 0,4449 lei/acţiune, cu 1,79% sub ziua precedentă, înregistrând o tranzacţie deal în valoare de 66,4 milioane lei.

Valoarea totală a schimburilor cu titluri FP a fost de 72,3 milioane lei.

Titlurile "SIF Oltenia" (SIF5) au încheiat şedinţa bursieră de vineri, la preţul de 1 leu/acţiune, cu 3,85% sub nivelul din şedinţa precedentă, pe fondul unei lichidităţi de aproape 1,4 milioane lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb