BVB Deprecieri de 2,4% pentru titlurile "Rompetrol Rafinare" Constanţa

IZABELA SÎRBU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 16 septembrie 2010

Deprecieri de 2,4% pentru titlurile "Rompetrol Rafinare" Constanţa

Titlurile "Rompetrol Rafinare" Constanţa (simbol RRC) s-au depreciat cu 2,40%, după ce ieri, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a decis să res­pingă plângerea prealabilă formulată de grupul Rompetrol împotriva ordonanţei 335 prin care s-a decis suspendarea procesului de delistare a acţiunilor RRC.

Bursa de Valori de la Bucureşti (BVB) a înregistrat o şedinţă de creşteri uşoare, aproape toţi indicii din piaţă încheind pe plus.

Singurele care au avut de pierdut au fost societăţile de investiţii financiare, grupate sub forma indicelui BET-FI, care au coborât cu 0,11% faţă de nivelul de referinţă.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a crescut cu 0,36%, la 5.226 de puncte, în timp ce indicele compozit, BET-C, s-a apreciat cu 0,14%, până la 3.003 de puncte.

BET-NG, indicele companiilor energetice, a urcat cu numai 0,07%, din cauza deprecierilor consemnate de acţiunile "Rompetrol Well Services" (simbol PTR) care au închis cu 4,24% mai jos faţă de nivelul de referinţă.

Lichiditatea pieţei reglementate a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) s-a menţinut scăzută, fiind de numai 10,9 milioane lei. Pe piaţa produselor structurale, au avut loc tranzacţii de aproape 160.000 de lei, în timp ce pe piaţa futures lichiditatea s-a ridicat la 184.612 lei.

Cele mai lichide acţiuni au fost cele ale societăţii SIF "Oltenia" (simbol SIF5), care s-au ieftinit uşor la 1,51 lei/acţiune. Astfel, ieri, au fost transferate circa 1,2 milioane de acţiuni, în valoare de 1,7 milioane de lei.

Pe sectorul bancar, preţul acţiunilor "BRD - Groupe Societe Generale" (simbol BRD) a crescut cu 0,85%, la 11,8 lei, în urma unor tranzacţii de 1,03 milioane lei, în timp ce titlurile "Băncii Transilvania" Cluj Napoca (simbol TLV) au staţionat la 1,42 lei, pe fondul unui rulaj de 1,58 milioane lei.

Tot ieri, investorii au mai tranzacţionat titlurile "Transelectrica" (simbol TEL) în valoare de 1,45 milioane de lei.

Cele mai mari aprecieri din şedinţa de ieri au fost consemnate de acţiunile "Teraplast" Bistriţa (simbol TRP), de 4,49%, până la 0,465 lei/unitate, în timp ce unităţile "Siretul" Paşcani (simbol STR) s-au corectat cu 7,14%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb