BVB Fondul Proprietatea a dominat din nou piaţa

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 28 ianuarie 2011

Fondul Proprietatea a dominat din nou piaţa

Titlurile Fondului Proprietatea au continuat să domine piaţa bursieră şi ieri, cu operaţiuni de 104,2 milioane lei (24,4 milioane euro).

Aceste titluri au asigurat 82% din lichiditatea pieţei acţiunilor, de 127 milioane lei (29,7 milioane euro).

În total, au fost realizate operaţiuni cu titluri reprezentând 1,2% din acţiunile Fondului, faţă de 1,6% sesiunea precedentă.

La închiderea şedinţei, acţiunile FP erau cotate la 0,63 lei, preţ cu 1,56% sub nivelul de la finalul şedinţei anterioare.

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a urcat cu 0,14% peste şedinţa anterioară, în timp ce titlurile companiilor din sectorul energetic au scăzut în medie cu 0,39%. Acţiunile SIF-urilor au avut un recul mai vizibil, coborând pe medie cu 3,68%.

În aceste condiţii, indicele extins al bursei, BET-XT, care sintetizează evoluţia primelor 25 de titluri în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile, a încheiat ziua în scădere cu 1,12%.

Titlurile FP erau urmate în topul rulajelor de acţiunile SIF Oltenia (SIF5) - 4,9 milioane lei şi SIF Moldova (SIF2) - 3,2 milioane lei. Cotaţia titlurilor SIF Oltenia a coborât cu 3,45%, la 1,4 lei, iar cea mai recentă tranzacţie cu acţiunile SIF Moldova a fost efectuată la 1,249 lei, preţ cu 3,18% sub cel de miercuri.

Rulaje mai mari de 1 milion de lei au consemnat şi titlurile OMV Petrom (SNP) - 2,8 milioane lei, BRD - 1,9 milioane lei, Banca Transilvania (TLV) - 1,7 milioane lei, SIF Transilvania (SIF3) - 1,6 milioane lei, SIF Muntenia (SIF4) - 1,4 milioane lei, Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi SIF Banat-Crişana (SIF1) - câte 1 milion de lei.

SIF Banat-Crişana şi SIF Transilvania au consemnat cele mai vizibile corecţii de la această categorie, de 4,25% şi, respectiv, de 4,11%.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. cum nadeau unii spre final cu oferte false, ca sa tina pretu jos pe FP ?? Voi chiar dormiti pe voi sau sunteti complici cu scamatorul ala ?

    ceea ce s-a intamplat joi la inchidere seamana clar a manipularea pietei!!in tara asta nimeni nu face nimic?rusine CNVM,rusine GUVERNANTI!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb