BVB Gabriel Aldea, Intercapital Invest:"Aproape jumătate din valoarea tranzacţiilor cu acţiuni, realizată cu titluri TLV"

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 16 mai 2016

Şapte dintre principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de vineri apreciindu-se, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare de 37,92 milioane de lei (8,43 milioane de euro).

Domnul Gabriel Aldea, director general adjunct în cadrul Intercapital Invest, ne-a declarat: "Indicii bursieri locali închid şedinţa (de vineri, n.r.) preponderent în teritoriul pozitiv, pe fondul unei lichidităţi uşor mai bune ca în ziua precedentă. Astfel, valoarea tranzacţiilor cu acţiuni pe piaţa reglementată a atins nivelul de 5,8 milioane de euro, aproape jumătate din aceasta fiind realizată cu titluri ale Băncii Transilvania (TLV). Cea mai bună apreciere a fost înregistrată de către indicele BET, creşterea acestuia fiind însă modestă, de numai 0,21%, trecerea pe plus a indicelui realizându-se numai la finalul şedinţei, în sesiunea de fixing".

În ceea ce priveşte evoluţia titlurilor pe bursă, domnul Aldea a precizat: "La nivelul emitenţilor, notăm evoluţia foarte bună a acţiunilor Nuclearelectrica (SNN), acestea apreciindu-se astăzi (vineri, n.r.) cu 3,11%, pe fondul unui volum foarte bun, de 158.000 acţiuni. Creşterea acţiunilor SNN a survenit în urma anunţării de către companie a rezultatelor financiare aferente primului trimestru al anului, creşterea profitului cu 89% antrenând investitorii la cumpărare pe aceste titluri. La polul opus, remarcăm evoluţia nefavorabilă a acţiunilor Biofarm (BIO), acestea scăzând cu 2,99%, principalul element care a determinat această evoluţie fiind tot comunicarea rezultatelor pentru primul trimestru al anului. De această dată, însă, investitorii au reacţionat negativ, ştirea că profitul înregistrat de companie a scăzut cu 52% faţă de perioada similară a anului trecut determinând ieşirea la vânzare a unor pachete însemnate. Astfel, consemnăm pentru aceste titluri cel mai mare volum de tranzacţionare de la jumătatea lunii ianuarie, în piaţă făcându-se schimburi cu 515.000 acţiuni BIO".

Astfel, pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus, din nou, de acţiunile TLV, simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 12,14 milioane de lei. Cotaţia TLV a urcat cu 0,91%, preţul de închidere fiind de 2,76 lei/unitate.

Titlurile "Fondul Proprietatea" (FP) au scăzut cu 0,14%, la 0,721 lei/unitate, în urma unui rulaj de 4,53 milioane de lei.

Tot vineri, au fost schimbate acţiuni "Conpet" (COTE) de 2,15 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 65,8 lei/unitate, în depreciere cu 1,5%.

Pe piaţa "deal" a fost înregistrată o tranzacţie de 1,34 milioane lei, cu titluri TGN, la preţul unitar de 269 lei, în depreciere cu 0,74% faţă de referinţă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ar fi utila o analiza a datelor de pe BVB , NU DE CITITORI DE BURSA "copy -paste" care sa scrie NIMIC !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb