BVB/ GABRIEL ALDEA, INTERCAPITAL: "Tranzacţiile cu acţiuni Banca Transilvania şi BRD ţin capul de afiş"

ELENA DEACU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 iulie 2015

"Tranzacţiile cu acţiuni Banca Transilvania şi BRD ţin capul de afiş"

Sectorul bancar se remarcă pe piaţa locală de capital, din punct de vedere al lichidităţii, ne-a transmis Gabriel Aldea, director adjunct la Intercapital Invest, care a menţionat că tranzacţiile cu acţiuni Banca Transilvania şi BRD ţin capul de afiş şi concentrează cele mai mari valori din piaţă.

Potrivit oficialului, piaţa locală a înregistrat ieri o şedinţă de scădere generalizată, toţi indicii marcând coborâri faţă de închiderea săptămânii trecute. "Scăderile de pe piaţa noas-tră au fost determinate în cea mai mare măsură de tendinţa similară a pieţelor externe, percepţia negativă transferându-se şi către investitorii locali", ne-a spus Gabriel Aldea.

Potrivit domniei sale, chiar dacă generalizate, corecţiile indicilor locali au fost unele moderate, cea mai amplă scădere fiind înregistrată de indicele ROTX, acesta fiind marcat de scăderea acţiunilor Erste Bank, cu 2,76%.

Scăderi mai ample, ne-a spus reprezentantul Intercapital Invest, au fost înregistrate ieri de acţiunile mai puţin lichide, o parte dintre acestea corectându-se în această şedinţă, după ce, în ultimele zile, înregistraseră aprecieri ample. Acesta este şi cazul acţiunilor IAR SA Braşov, corecţia de ieri de 6,47% fiind prima după o serie de şedinţe de apreciere rapidă pe fondul anunţării de către companie a unor rezultate financiare bune şi a listării pe piaţa reglementată.

Totalul tranzacţiilor de la BVB s-a ridicat, luni, la 38,03 milioane de lei (8,6 milioane de euro). Schimburile cu acţiuni au însumat 34,98 milioane lei (7,91 milioane de euro), în timp ce pe segmentul de certificate au fost făcute tranzacţii de peste 2,59 milioane lei (587 mii euro).

Cele mai tranzacţionate titluri de pe BVB au fost, ieri, cele ale Băncii Transilvania (TLV), valoarea schimburilor ridicându-se la 7,25 milioane lei. Acţiunile TLV au închis şedinţa în urcare uşoară cu 0,04%, la 2,361 lei pe titlu.

De asemenea, şi acţiunile BRD - Groupe Societe Generale (BRD) au fost tranzacţionate intens, schimburile însumând 6,34 milioane lei. Totodată, titlurile băncii au fost schimbate şi printr-un "deal" de 780,5 mii lei. Cotaţia BRD a scăzut cu 0,72%, la finalul şedinţei, la 11,1 lei pe titlu.

Valori mari au avut şi tranzacţiile cu acţiuni OMV Petrom (SNP), acestea totalizând 4,47 milioane lei. Cotaţia SNP a urcat cu 0,72% la 0,3928 lei.

Indicele de referinţă BET al BVB, care arată evoluţia celor mai lichide 10 acţiuni, a închis în scădere cu 0,15%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a coborât cu 0,17%.

Indicele BET-FI al SIF-urilor s-a depreciat cu 0,54%, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, s-a micşorat cu 0,23%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a scăzut cu 0,55%.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb