BVB Gabriel Rotaru, Intercapital Invest: "Pe fondul scăderii pieţelor externe,bursa de la Bucureşti reintră pe "roşu""

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 9 decembrie 2015

Gabriel Rotaru, Intercapital Invest: "Pe fondul scăderii pieţelor externe,bursa de la Bucureşti reintră pe "roşu""

Opt dintre indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în scădere, în contextul în care a fost înregistrată o lichiditate mai mare decât în ziua anterioară, de 32,31 milioane de lei (7,2 milioane de euro).

Gabriel Rotaru, trader în cadrul "Intercapital Invest", ne-a declarat: "Pe fondul scăderii pieţelor externe, bursa de la Bucureşti reintră pe «roşu», trasă în jos în special de corecţia cu aproape două procente a acţiunilor OMV Petrom. Acestea, după numai o şedinţă de revenire, coboară în apropierea nivelului suport de 0,3 lei, pe un volum de 12,3 milioane acţiuni. Rulajul cel mai ridicat, mult peste restul pieţei, a fost înregistrat la TLV (n.r. Banca Transilvania). Aici, schimburile de acţiuni pe piaţa principală s-au ridicat la valoarea de 12,1 milioane de lei. Scăderi importante au mai avut loc atât pe acţiunile Banca Transilvania, cât şi pe Transelectrica şi Bursa de Valori Bucureşti. Singurele care au reuşit să menţină un ritm de creştere constant rămân titlurile Transgaz. În numai câteva şedinţe, preţul de piaţă a ajuns destul de aproape de nivelurile de top stabilite în urmă cu câteva luni".

Aşadar, topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Banca Transilvania" (TLV), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 12,13 milioane de lei. Cotaţia TLV a scăzut cu 1,03%, la 2,4 lei/unitate.

Titlurile "BRD - Groupe Société Générale" (BRD) s-au apreciat cu 0,5%, la 11,96 lei/unitate, în urma unui rulaj de 3,88 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "OMV Petrom" (SNP) de 3,73 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 0,303 lei/unitate, în coborâre cu 1,94%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Fondul Proprietatea" (FP), cu un rulaj de 2,54 milioane de lei. Cotaţia FP a urcat cu 0,49%, ultimul preţ fiind de 0,82 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" nu au fost consemnate tranzacţii.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a coborât cu 0,4%, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a scăzut cu 0,38%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a apreciat cu 0,15%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a coborât cu 0,32%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, s-a depreciat cu 0,36%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb