BVB Indicii au deschis săptămâna pe "verde"

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 10 august 2010

Indicii au deschis săptămâna pe "verde"

Lichiditatea Bursei de Valori Bucureşti s-a cifrat ieri la doar 6,7 milioane de lei, fiind în scădere faţă de valoarea tranzacţiilor efectuate vineri, pe seama reducerii interesului inves­titorilor faţă de acţiunile de la BVB.

Acţiunile cotate la Bursă au încheiat şedinţa de ieri în creştere uşoară, fiind contaminate de evoluţia pieţelor externe.

Sectorul SIF a fost câştigătorul pieţei, după ce a anulat o parte din pierderile de vineri, după ce a consemnat aprecieri de până la 1,98% pe parcursul zilei. Astfel, indicele BET-FI, care urmăreşte evoluţia preţurilor la care se tranzacţionează acţiunile celor cinci SIF-uri, a ajuns, în prezent, la 23.555 puncte.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), a urcat cu 0,98%, în şedinţa bursieră de ieri, ajungând la 5.220 puncte, în timp ce indicele compozit, BET-C, care reflectă evoluţia generală a preţurilor acţiunilor cotate la bursă, a câştigat 0,84%, până la 3.058 de puncte.

Acţiunile SIF5 "Oltenia" au fost cele mai lichide din piaţă, înregistrând schimburi de 1,59 milioane lei, în total fiind transferate 1,11 milioane de acţiuni. Cotaţia de referinţă a urcat la 1,44 lei/acţiune.

Printre cele mai lichide acţiuni din piaţă s-au numărat şi cele emise de SIF1 "Banat Crişana", care au staţionat la 1,18 lei/unitate, pe fondul unei lichidităţi de nici un milion de lei.

Acţiunile "BRD - Groupe Societe Generale" (simbol BRD) s-au apreciat, în schimb, cu 2,54%, la 12,10 lei/titlu, în urma unor transferuri de 0,88 milioane de lei, ocupând locul trei în topul rulajelor de pe Bursă, în timp ce tranzacţiile cu acţiuni "OMV Petrom" Bucureşti (simbol SNP) au însumat 151 de mii de lei.

Cursul acţiunilor "Farmaceutica Remedia" Deva (simbol RMAH) a înregistrat cea mai mare depreciere, de 2,42%, ajungând la 0,202 lei, în timp ce acţiunile "Oltchim" Râmnicu Vâlcea (simbol OLT) au consemnat o apreciere de 5,32%, până la 0,198 lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb