BVB Indicii bursieri, în scădere cu peste 3%

SIMONA ADAM
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 19 august 2011

Indicii bursieri, în scădere cu peste 3%

Nicu Grigoraş: "Datele macroeconomice ale Statelor Unite nu au fost pe placul investitorilor"

Toţi indicii bursieri s-au depreciat cu peste 3%, ieri.

Nicu Grigoraş, broker la "Intercapital Invest" este de părere că efectele crizei datoriilor suverane din Europa asupra sistemelor bancare europene şi americane au fost principalele temeri care au dus la accentuarea corecţiilor pe majoritatea pieţelor financiare.

Domnia sa a mai adăugat că şi reducerea estimărilor de creştere a economiei mondiale în 2011 şi 2012, venite din partea instituţiilor financiare americane, "pot fi puse tot la capitolul ştiri negative ale zilei".

Nicu Grigoraş ne-a mai declarat: "Nici datele venite din zona macroeconomică a Statelor Unite nu au fost pe placul investitorilor. Ştirile referitoare la cererile de somaj (n.r. unemployment claims) şi la rata inflaţiei (n.r. core CPI m/m) publicate pe parcursul şedinţei de astăzi (n.r. ieri) au fost sub aşteptările pieţei şi au condus la accentuarea corecţiilor".

Astfel, indicele BET, care reflectă evoluţia celor mai lichide zece companii listate, a scăzut cu 3,49%, ajungând la circa 4.591 puncte, în şedinţa bursieră de ieri. Indicele BET - FI, care indică evoluţia acţiunilor celor cinci societăţi de investiţii financiare şi ale "Fondului Proprietatea", a scăzut cu -4,62% la aproape 17.695 puncte. Indicele BET-C a scăzut cu 3,52% la circa 2.796 puncte. Şi indicele BET-NG (al companiilor din sectorul de energie şi utilităţi) s-a depreciat cu 3,21%, ajungând la circa 638 puncte.

Titlurile "Fondul Proprietatea" au încheiat şedinţa cu 2,56% sub şedinţa bursieră precedentă, ajungând la 0,4598 lei/titlu pe fondul unui rulaj de 21,7 milioane de lei.

Titlurile "BRD-Groupe Societe Generale S.A." (BRD) au încheiat şedinţa bursieră de ieri, la preţul de 11,1 lei/acţiune, cu 5,13% sub şedinţa precedentă, pe fondul unei lichidităţi de aproape 4,85 milioane lei.

Titlurile "OMV Petrom" (SNP) au scăzut cu 3,04% la 0,3093 lei/unitate, pe fondul unei lichidităţi de 4 milioane lei. Titlurile SNP au încheiat şedinţa bursieră de ieri pe locul al doilea, după volum, cu shimburi de circa 12,9 milioane de acţiuni.

Cel mai mult s-au apreciat titlurile producătorului de tuburi şi ţevi din oţel, "Zimtub" (ZIM) cu 15% la 0,92 lei/titlu.

Cel mai mult s-au depreciat titlurile "COMCM SA Constanţa" (CMCM), cu 14,38% la 0,1370 lei/titlu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb