BVB Indicii, în scădere, pe un rulaj de 4,27 milioane de euro

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 16 octombrie 2015

Indicii, în scădere, pe un rulaj de 4,27 milioane de euro

Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în depreciere, pe fondul unei lichidităţi scăzute faţă de ziua de miercuri, de 18,87 milioane de lei (4,27 milioane de euro).

Ovidiu Dumitrescu, CFA, director gereral adjunct în cadrul Tradeville, ne-a declarat: "Astăzi (ieri, n.r.) toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti au pierdut teren, în ciuda unei evoluţii pozitive a pieţelor din Europa de Vest şi din prima parte a şedinţei Nord-Americane, ajutate, cel mai probabil, şi de datele mai slabe privind sectorul de prelucrare din SUA, care scad probabilitatea că FED să anunţe vreo majorare a ratei dobânzii de referinţă în octombrie. Indicele BET a pierdut 0,25% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -0,09% (BET-FI) şi -0,25% (BET-Plus). Valoarea totală a tranzacţiilor cu acţiuni de pe piaţă reglementată a fost de 3,23 milioane de euro, semnificativ sub media de 7,22 milioane euro înregistrată de la începutul anului".

Topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Banca Transilvania" (TLV), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 3,3 milioane de lei. Cotaţia TLV a scăzut cu 1,04%, la 2,38 lei/unitate.

Titlurile "BRD - Groupe Société Générale" (BRD) au stagnat la 11,02 lei/unitate, în urma unui rulaj de 3,26 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "Romgaz" (SNG) de 3,06 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 30,7 lei/unitate, în scădere cu 0,97%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Fondul Proprietatea" (FP), cu un rulaj de 1,92 milioane de lei. Cotaţia FP s-a depreciat cu 0,25%, ultimul preţ fiind de 0,786 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" a fost înregistrată o tranzacţie cu acţiuni SNG în valoare de 3,1 milioane de lei, la un preţ de 31,1 lei/unitate, în urcare cu 0,32% faţă de referinţă.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a coborât cu 0,23%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a scăzut cu 0,14%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb