BVB Indicii, în scădere, pe un rulaj de 4,3 milioane de euro

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 17 februarie 2016

Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri depreciindu-se, în contextul în care a fost înregistrată o lichiditate mai mare decât în ziua precedentă, de 19,26 milioane de lei (4,31 milioane de euro).

Raportul zilnic realizat de compania de brokeraj Prime Transaction evidenţiază evoluţia titlurilor emitenţilor din cadrul indicelui BET: "Indicii au închis şedinţa de astăzi (ieri, n.r.) în scădere uşoară, cea mai mare depreciere fiind cea înregistrată de BET-FI, -0,59%. Indicele de referinţă BET a scăzut cu 0,36%, afectat de o scădere mare a cotaţiilor Romgaz (SNG), -2,48% şi Nuclearelectrica (SNN), -3,79%. Acestea au fost compensate parţial de creşterea înregistrată de preţul acţiunilor Transelectrica (TEL), +1,28%".

În ceea ce priveşte volumul total de tranzacţionare înregistrat pe Bursă, raportul citat precizează: "Lichiditatea a rămas apropiată de cea de ieri (luni, n.r.), cu tranzacţii de 3,9 milioane de lei cu acţiuni şi aproape 400.000 de euro în tranzacţii cu certificate".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Banca Transilvania" (TLV), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 5,48 milioane de lei. Cotaţia TLV a crescut cu 0,22%, ultimul preţ fiind de 2,295 lei/unitate.

Titlurile "Romgaz" (SNG) s-au depreciat, ajungând la 23,6 lei/unitate, în urma unui rulaj de 2,38 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "SIF Transilvania" (SIF3) de 1,67 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 0,2645 lei/unitate, în coborâre cu 0,75%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Transelectrica" (TEL), cu un rulaj de 1,57 milioane de lei. Cotaţia TEL s-a apreciat, ultimul preţ fiind de 27,6 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" nu s-au înregistrat tranzacţii.

Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a coborât cu 0,34%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scăzut cu 0,4%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, s-a depreciat cu 0,48%.

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb