BVB  Indicii, în scădere, pe un rulaj de 7,86 milioane de euro

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 14 octombrie 2015

Indicii, în scădere, pe un rulaj de 7,86 milioane de euro

Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în coborâre, pe fondul unei lichidităţi de 34,72 milioane de lei (7,86 milioane de euro).

Marcel Murgoci, director operaţiuni la Estinvest Focşani, ne-a declarat: "Deşi mai slabă faţă de media anuală zilnică, lichiditatea de aproape 8 milioane de euro înregistrată astăzi (ieri, n.r.) pe Bursa de Valori Bucureşti reprezintă o creştere faţă de şedinţa anterioară, dacă excludem emisiunea de obligaţiuni lansată de International Investment Bank. Indicii bursieri au încheiat ziua depreciindu-se, în medie cu jumătate de procent, pe fondul scăderilor apărute pe pieţele externe."

Topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Banca Transilvania" (TLV), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 5,24 milioane de lei. Cotaţia TLV a scăzut cu 0,63%, la 2,385 lei/unitate.

Titlurile "BRD - Groupe Société Générale" (BRD) s-au apreciat cu 0,18%, la 11,06 lei/unitate, în urma unui rulaj de 3,95 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "Fondul Proprietatea" (FP) de 2,8 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 0,789 lei/unitate, în urcare cu 0,64%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Romgaz" (SNG), cu un rulaj de 2,5 milioane de lei. Cotaţia SNG s-a depreciat cu 0,49%, ultimul preţ fiind de 30,45 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" au fost consemnate, în total, patru tranzacţii. Una dintre acestea a fost realizată cu acţiuni BRD în valoare de 2,2 milioane de lei, la un preţ de 11 lei/unitate, în scădere cu 0,36% faţă de referinţă. De asemenea, au mai fost înregistrate două transferuri cu titluri "Electrica" (EL) care au totalizat 4,72 milioane de lei, în depreciere cu 0,84% la un preţ de 11,8 lei/acţiune. Al patrulea transfer de tip "deal" a fost realizat cu acţiuni "SIF Oltenia" (SIF 5) şi s-a ridicat la valoarea de 3,46 milioane de lei, în coborâre cu 0,12% la 1,728 lei/unitate.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a scăzut cu 0,58%, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a coborât cu 0,57%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a apreciat cu 0,27%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scăzut cu 0,46%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, s-a depreciat cu 0,43%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb