BVB Indicii şi-au continuat creşterea, pe un rulaj de 12 milioane euro

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 12 mai 2017

Gabriel Rotaru, "Intercapital Invest": "Valoarea totală a tranzacţiilor a fost cu mult peste cifrele ultimelor trei şedinţe"

Titlurile "OIL Terminal" au urcat cu 7,4%, în ultima zi în care mai puteau fi cumpărate acţiuni pentru un randament la dividend mai mare de 11%

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în apreciere, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare de 54,8 milioane de lei (12,1 milioane euro), aproape triplu decât cel de miercuri (4,1 milioane euro).

Domnul Gabriel Rotaru, trader în cadrul "Intercapital Invest", ne-a transmis: "Astăzi (joi, n.r.), la o zi după închiderea ofertei Digi, investitorii au reintrat la cumpărare în forţă, împingând valoarea totală a tranzacţiilor cu mult peste cifrele ultimelor trei şedinţe. Încheierea cu succes a ofertei a aruncat în aer acţiunile BVB, care s-au oprit în final la +8,05% creştere. Pe lângă schimburile ridicate cu acţiunile blue chip-urilor, s-a consemnat o valoare neobişnuită din tranzacţii cu titluri OIL Terminal, poziţionând emitentul pe locul doi în topul lichidităţii. Totodată, volatilitatea a fost extrem de ridicată, preţul de piaţă urcând pe parcursul şedinţei până aproape de maximul zilnic admis, cauza fiind ultima zi în care investitorii puteau achiziţiona acţiuni OIL pentru un randament la dividend mai mare de 11%".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Romgaz" (SNG), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 9,7 milioane de lei. Cotaţia SNG a urcat cu 0,32%, la preţul de 31,6 lei/unitate.

Acţiunile "OIL Terminal" (OIL) au crescut cu 7,42%, la 0,21 lei/unitate, în urma unui rulaj de 7,5 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate titluri "OMV Petrom" (SNP) de 4 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 0,323 lei/unitate, în apreciere cu 0,31%.

Pe piaţa "deal" au fost înregistrate două tranzacţii.

Cea mai importantă dintre acestea, de 6,31 milioane lei, a fost realizată cu titluri SNG, la preţul unitar de 31,65 lei, cotaţia emitentului apreciindu-se cu 0,48%.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide douăsprezece acţiuni, a crescut cu 0,55%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 34 de acţiuni de la BVB, a înregistrat un avans de 0,56%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a apreciat cu 0,75%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Compania Energopetrol" (ENP):+14,8%

2. "Electroputere" (EPT): +9,09%

3. "Bursa de Valori Bucureşti" (BVB): +8,05%

4. "OIL Terminal" (OIL): +7,42%

5. "Societatea de Construcţii Napoca" (NAPO): +6,06%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Conpet" (COTE): -0,78%

2. "Antibiotice" (ATB): -0,35%

3. "BRD - Groupe Societe Generale" (BRD): -0,16%

4. "SIF Moldova" (SIF2): -0,12%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb