BVB, investigată de Consiliul pentru Combaterea Discriminării

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 august 2011

BVB, investigată de Consiliul pentru Combaterea Discriminării

Oficialii BVB susţin că Bursa nu se confruntă cu litigii de muncă

Concedierile de personal de anul trecut de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au creat societăţii mult mai multe probleme decât s-ar fi aşteptat poate şi în cele mai pesimiste scenarii.

După ce a pierdut în instanţă litigiile deschise de foştii salariaţi, fiind nevoită să îi primească înapoi după ce îi dăduse afară, Bursa de Valori Bucureşti a intrat recent în colimatorul Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD). Acesta a dispus deschiderea unei investigaţii la sediul BVB, după ce societatea a fost reclamată de un angajat.

Reprezentanţii CNCD ne-au declarat:

"În anul 2011, un angajat BVB s-a adresat instituţiei noastre în legătură cu o posibilă faptă de discriminare, săvârşită împotriva sa. Potrivit prevederilor articolului 20, alineatul 4, din Ordonanţa de Guvern nr. 137/2000 privind prevenirea şi sanc-ţionarea tuturor formelor de discriminare (republicată), potrivit cărora soluţionarea unei sesizări se realizea-ză cu citarea obligatorie a părţilor, vă comunicăm că s-a îndeplinit procedura de citare, ambele părţi fiind prezente la termen. De asemenea, s-a dispus efectuarea unei investigaţii la sediul instituţiei reclamate". Data la care urmează să înceapă investigaţia nu a fost stabilită, părţile implicate solicitând să aibă loc după 20 august.

Aceasta nu este, însă, pentru prima dată când Bursa este reclamată la Consiliul împotriva Discriminării. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, şi în 2010, angajaţii BVB au transmis două sesizări Consiliului, în urma cărora societatea a fost sancţionată cu avertisment.

Oficialii CNCD au constatat, atunci, "existenţa unor fapte de discriminare în ceea ce priveşte neacordarea primei de 8 Martie". Reclamanţii au sesizat Consiliul că ar fi fost discriminaţi şi în privinţa primei de Crăciun, însă nu aceasta a fost şi părerea Consiliului.

Contactaţi de ziarul BURSA, reprezentanţii BVB nu au oferit un răspuns concret cu privire la investigaţia CNCD, menţionând că, "în cazul în care BVB va fi parte în litigii, se va face o informare corespunzătoare a acestei speţe", având obligaţia să raporteze litigiile, fiind o societate listată.

Reprezentanţii Bursei au mai precizat că, în prezent, BVB nu are litigii de muncă, cele existente în trecut fiind stinse odată cu câştigarea în instanţă şi reintegrarea în colectivul BVB a două angajate (concediate în martie 2010 de către fostul director general). În acest moment, una din aceste angajate şi-a manifestat dorinţa să încheie raporturile de muncă prin acordul părţilor, au mai spus reprezentanţii BVB.

Surse din piaţă care nu au dorit să le fie menţionate numele susţin, însă, că Bursa nu a fost nevoită doar să reangajeze salariaţii disponibilizaţi, ci şi să îi despăgubească cu valoarea salariilor majorate, indexate şi reactualizate, precum şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat de la data concedierii şi până la efectiva reintegrare. De asemenea, BVB a fost nevoită, susţin sursele, să plătească cu bani grei avocaţii care să o reprezinte în procesele intentate de foştii angajaţi şi să achite şi cheltuieli de judecată.

Conducerea Bursei a anunţat, la finele lunii iulie 2010, că are în vedere o reducere a costurilor operaţionale la nivelul grupului cu 10-20% şi că diminuările se vor face prin externalizarea unora dintre operaţiuni, renegocierea contractelor, creşterea eficienţei utilizării personalului şi eliminarea suprapunerilor de personal.

Opinia Cititorului ( 84 )

  1. BVB prefera sa plateasca casele de avocastura in numar de 3 decat sa dea salarii la salariati.

    1. La BVB lucrurile stau asa, ori esti cuplata cu seful, ori ai o relatie in SRI, Guvern, ori esti concediat pe motive economice. Daca nu te place Ionescu sau FS imediat pleci , apoi spune FS " dar nu am stiut" nu stiu cum s-a intamplat, numai DG are acest drept. pai cum se face d-lor ca imediat dupa ce au fost concediati colegii nostri la numai 2 sapt.ati angajat imediat. Cat a durat procesul de recrurtare?

      oo doamne!!

      nu era angajata in momentul depunerii reclamatiei! se considera gresit faptul ca o reclamatie la consiliul discriminarii este un litigiu de munca!

      cum ati fost angajati? dragi fosti colegi? prin concurs? nu, eronat - unul era baiatu' lu Radu mihai, alta era nepoata de var de al doilea a lu FS, altii sunt nepotii lu Pana, altii colegii de ai lu fs samd.

      Da, prin concurs! Daca nu stii, mai intereseaza-te, nu comenta atunci cand nu ai informatiile corecte! Dar ce sa stii tu, ca atunci cand ai venit in BVB, ei munceau din greu acolo, iar tu si prietena ta plecata in australia, veneati pe 10 iar la 11 plecati in pauza si va intoarceti pe la 4. Binenteles, atunci nu era evlavia asa mare!!!

      e incredibil cate nebune

      va fi si un litigu de munca. Dar ptr.IOnescu nu ptr.Bursa.

      i-a o pastila de paracetamol, poate iti trece. comenarii de oameni fericiti

      esti dr? stii ce implicatii are intr-un ligiu afirmatia ta. abia astept sa te vad in instanta.

      da, baiatu lui radu a dat sigur concurs. sa fim seriosi. nici daniela nu a dat. si s-a angajat de 2 ori la BVB.

      colega concediata si reangajata primeste salarii actualizate si majorate si voi va bucurati ca fraierii, de parca voi ati primit asa ceva.cum puteti sa fiti asa de fericiti pentru cele 2 colege, cand stiti ca aveau salarii mai mari ca unii dintre voi si nu faceau nimic? ura va intuneca mintile.nu va dati seama ca nu aveti un regim asa de bun ca al lor? chiar nu va inteleg cum puteti sa va laudati cu ele. 

      litigiul de munca trebuie sa fie cu angajatorul, adica cu BVB.

      Liliana avea salariu mare? Stie cineva cat a muncit Liliana pentru dl.farmache? Hai sa fim seriosi.

      pai asta am spus si eu. cele 2 hartuite reangajate au salariile mai mari decat a avut Liliana. atunci, cum naiba puteti sa va considerati in aceeasi gasca? cum puteti sa le tot plangeti de mila? dar cred ca nu mai scriu nimic, vad ca nu intelegeti.

      da, cea torturata psihic are un salariu mare fata de multi din BVB care isi vad de treaba. in BVB nu prea sunt salariile asa cum se spune. depinde la ce te raportezi si depinde cat de cautat e ceea ce faci.si pe mine ma surpinde empatia pentru aceasta colega.

      asa sa fie. dupa voia ta.

      concursul pe care l-a dat lavinia david, l-a dat si daniela. cred ca trebuie sa te interesezi mai bine. in comisier nici macar nu era farmache, ci angela ene (ciupag), adriana tanasoiu, viviana, mihaela, ionut. asa ca mai intreaba.

      si a doua oara cand a venit, dupa cativa ani s-a considerat ca e valabil primul concurs? eu stiu ca nici macar FS , pe care il injurari nu ar mai fi vrut-o.

      imi pare rau pentru domnul Farmache. a ajuns sa fie facut de ras, pentru ca, la un moment dat , din diferite motive si obligatii, a sustinut diversi.acum ei se cred foarte buni si nedreptatiti.asta e: intr-adevar, in viata totul se plateste. 

      spune-ne si noua despre ce obligatii e vorba, ca poate asa intelegem cum e cu celelate obligatii: elena, care a fost trimisa pe banii bvb peste tot in lume, ileana- cu studii platite de bvb in marketing, iar acum dg-ul cauta firma de promova, rodica m etc. intr-adevar este cam greu de inteles cum e cu examenele si munca.

      pai am spus eu ca nu e asa?

      dar ce spuneti de fostii colegi ai sf, reintegrati in colectivul initial de piata de capital din min finantelor, acum sub forma institutionala a BVB, colegi veniti de pe companii private sau cnvm, si care binenteles ca nu au dat niciodata vreun examen. la fel si dl farmache.Deci, unde este principiul si cum il aplicam?

      Va fi pentru prima si totodata ultima oara cand ma voi cobora la nivelul unora care-si dau cu parerea pe aici. Celor care m-au acuzat ca am primit prima de la Farmache sa-mi termin casa le doresc din tot sufletul sa aiba parte zi de zi de prima aia "groasa" de care m-am bucurat. Referitor la ce scrie acest Nepotu il asigur ca am dat examen dupa trei luni de proba cu dna. Negoita, iar daca ar cunoaste cu adevarat situatia ar sti ca BVB inca imi mai datoreaza salariul pe vreo 2 ani de ore suplimentare, dar las' ca am facut eu cinste. In rest va doresc numai bine si spor la ... prostiile pe care le debitati. Apropo, Lilishor eu chiar vin daca sunt citat.

      Va fi pentru prima si totodata ultima oara cand ma voi cobora la nivelul unora care-si dau cu parerea pe aici. Celor care m-au acuzat ca am primit prima de la Farmache sa-mi termin casa le doresc din tot sufletul sa aiba parte zi de zi de prima aia "groasa" de care m-am bucurat. Referitor la ce scrie acest Nepotu il asigur ca am dat examen dupa trei luni de proba cu dna. Negoita, iar daca ar cunoaste cu adevarat situatia ar sti ca BVB inca imi mai datoreaza salariul pe vreo 2 ani de ore suplimentare, dar las' ca am facut eu cinste. In rest va doresc numai bine si spor la ... prostiile pe care le debitati. Apropo, Lilishor eu chiar vin daca sunt citat.

    una din angajate din cele reintegrate a preferast sa-si dea demisia tocmai ca voi o supuneati la cele mai incalificabile "torturi" mintale. Asa se intampla la BVB castigi si cand te intorci sar pe mine. Te pun sa faci ceea ce nu este trecut in fisa postului, de exp.sa traduci, toata Bursa devine brusc raducator neautorizat?

    1. cred ca avea multe chestii in fisa postului. ce sa faca cu ea, daca nu e necesara? ce "torturi"? bezele. ea nu saluta pe absolut nimeni.

      Fetele de cand au venit au fost abuzate si discriminate intruna. Nu este posibil sa ceri sa faca raport numai ele, traduceri numai ele, pai de ce? Olri toti ori niciunul. Asta a facut numai pentrui tortura psihica ca sa plece.

      abuzate? sunt cam nasoale, fie vorba intre noi. lasand gluma la o parte, nu inteleg: li s-a cautat sa faca ceva , pentru ca nu era nevoie de ele. dar ca i s-a cerut uneia dintre ele sa treaca la un departament unde nu au oameni si au nevoie urgenta de cineva si ea nu a vrut, asta nu spui? nu era normal sa treaca aia, daca tot e asa de harnica si buna, atata timp cat la dep. unde s-a intors nu era nevoie de un om in plus? acum, in viata unei firme lucrurile se mai schimba. ca sa nu se considere hartuiti, abuzati, etc. , trebuie sa ii tii pe viata pe toti salariatii in posturile de care mai ai sau nu nevoie?

      dar faptul ca , din ura pentru nu stiti nici voi exact cine, ajungeti sa cereti sa fie tratati la fel colegii lor, chiar e trist. presupun ca ati fost mai mult timp colegi cu cei carora, indirect le faceti rau, decat cu cele 2 dive.

      daca va spun ca sunt hartuite si abuzate, poate o fi vreun vis erotic de -al lor cu Ionescu sau cu Anca? 

    eu nu as fi atat de sigur ca nu va exista un litigiu. ma indoiesc ca se va lasa asa.

    1. Liliana stiu sigur ca nu a dat Bursa in judecata. Nu o intereseaza acest lucru.

      daca a facut asta este o fraiera. trebuie sa isi ceara drepturile. eu unul o astept din nou in Bursa, sa-mi spuna " dimi copii"

    Stefania s-au facut concerieri pe baza de lista data de FS. Nu s-a facut evaluare. Sa-i intrebam ce s-a inta mplat in urma evaluarii? Ce s-a intamplat dupa ce au castigat colegele noastre, un avocat/colega a costat proces+recurs cf. fisei de la dosar BVB peste 12 mii de euro. Cum se poate asa ceva. Se intampla asta pentru ca atunci Anca a dat afara nemotivat iar acum Ionescu dupa o singura intalnire cu unul din salariatii concediati a concediat.

    1. Au luat firma Ascendis ptr.evaluare numai asa de ochii lumii. Adica mai pe scurt au chekltuit banii actionarilor. Un test Harison si un Raven la ce a folosit si cui?

      In loc sa inchida Inst., Casa care nu produc nimic, ei fac angajari gen d-na Alexandru si arunca banii in vant. Sa puneti pe site doar exista transaparenta la BVB

      si care e omul rau, pana la urma: FS sau Ionescu?

      va luati de dna Alexandru???? OAU! v-a sustinut pe toti care scrieti.

      FS pentru ca este las si nu a putut sa faca ceea ce gandea. Ionescu si mai las ca nu poate gandi cu mintea lui. Sa vii sa pui in practica ce ti-a dat cineva pentru noi salariatii spune multe., Dar tu stii asta

      da. dar FS e seful lui Ionescu. Daca era alt DG si FS seful lui si Consiliul (inclusiv dl. Andrei, renumit ca da afara cate jumate din oamenii din firma), crezi ca facea ce i se spune?

      Dl.Andrei arfi facut evaluare pe bune. Daca faci treaba nu te da afara. Andrei este corect si profesionist.

      da. intreaba colegii dela RASDAQ cum a fost cand a venit Presedinte? Eu chiar nu am ceva impotriva dlui. Andrei, dar nu fiti ipocriti.

    In decembrie au fost concediati 5 salariati pe motiv de probleme economice. In nov insa est angajata Daniela Cojocaru ca nu mai avea loc la TV si relatii la BVB. Dai de la marketing 2 oameni afara din care unul super specializat. Apoi angajeaza in mai inca 2 oameni iar super protejata lui Ionescu ajunge brusc la marketing fiind specializata in(?) si apoi tot din probleme economice mai angajeaza si un D econom ca doar avem probleme economice. Nu vezi ca nu sunt in toate cele! Ce fel de plan si strategie au?

    Va rog sa va uitati in comunicatul din 27 iulie 2010 cred. Acolo se spunea acelasi lucru. Si ce s-a intamplat pana acum? 5 angajari? Marketing cu cea mai mare suma cheltuita de cand este BVB; clip cu Chirila si altele fara rost si sens. Ce fapt ce se doreste, sa se distruga BVB?

    Pa una din colegele date afara Ionescu a numit-o in fata mea, nebuna. O sfatuiesc de urgenta sa mearga si ea la Consiliul ca sa se vada odata ca nu suntem sclavii nimanui in BVB. Si ca trebuie sa exista respect si intre angajat si intre angajator. Ionescu este doar un angajat chiar daca pe un salariu mega de 10 mii de euro, oare pentru ce?

    1. Si d-na Alexandru la noi in birou a numit-o tot asa si pe ea sa o dai, te rog.

      conform legii, intra sub incidenta codului penal si se pedepseste cu 6 luni inchisoare.

      dna Alexandru ii numeste pe toti prosti. De fata cu altii, de fiecare data.

      D-na Alexandru ii barfete pe toti. D-na Alexandru il barfea si pe machi, si pe escu, si pe ileana, pe toti. ea este cea mai buna

    Pentru ceea ce se intampla este vinovat si CA-ul. Erau la curent cu ceea ce face IOnescu, erau la curent pentru ca li s-a spus. Si nu s-a intamplat nimic, de ce?

    Una dintre colegele mentionate BVB i-a desfiintat postul de PR, iar unul din membrii Comitetului i-a oferit acelasi post la una din firmele lui. Desigur ca a fost dragut, dar vi se pare normal? pai daca nu esti buna la BVB de ce ai fi la un membru al Comitetlui? Sa fie numai apreciere?

    Daca va uitati mma bine in raport veti vedea in mai, iunie prime de 600 mil..lei. Pai cum vine asta cand noi avem salariile taiate, tot unora desigur.

    1. A dat prime celor care il " In fund". Asa este la BVB.

    In luna dec.concediaza pe motive ca BVB este in " colaps economic". Apoi mianuarie cumpara ca niciodata in bVB aparatura IT, zugraveste si pune mocheta ( in curs ancheta CNVM), profesor de engleza iar examenul se da acasa ptr.salariati, din nou aparatura IT, deplasari, clip Chirila si altele. Unde este colapsul economic din moment ce ai facut angajari? Si nu ai adus personalitati in domeniu. Secretara la marketing, o ruda din piata la Secretariat si tot asa, deci ?

    1. ancheta la cnvm ca s-a pus mocheta? nu va plangeati toti ca mocheta era veche si plina de praf? pt. schimbatul mochetei s-a luat prima?

      nu ne plangeam! dar sa concediezi oameni si apoi sa faci cheltuieli mi se pare fara logica. CNVM ancheteaza probabil altceva.

    Pentru ca nu le pun in drepturi pe fete sapt.trecuta a fost avocatul colegelor la BVB. Iar strigatele si cearta pe masura. Ionescu a invatat numai sa sicaneze. Asta la face colegilor. Nu se gandeste nici o clipa ca discrimineaza cand cere raport de lucru numai unei colege care a castigat litigiul. Ionescu hartuieste pentru ca altceva nu stie.

    1. si vreti sa ceara raport de activ. tuturor? poate ar fi bine. acum vad ca vi s-a pus pata si pe colegii colegei hartuite.vreti sa le ceara si lor raport de activitate? ce aveti cu ei? chiar isi vad de treaba .

      Colegii BVB sunt foarte buni. DG este din pacate problema.

    Paiata ameninta colegii cu sms-uri incare spune ca " el stie ca se doreste sa sevanda informatii la Ziarul Bursa" ancheta in curs la Senat la Comsia de abuzuri si petitii. Nu toata lumea este in vacanta cum crede el. Si mai sunt si inst.care isi vor face treaba. Cred draga Comitet ca primul lucru trebuia testat psihic acest individ. desi dl.Andrei i-a dat un test fie el si emotional pe care l-a cazut cu brio. Era un semn, dar cine poate spune unde incepe si se termina starea de sanatate.

    Incompetenta, atuul lui Ionescu. Minciunea, prioritar la Ionescu, Defaimare este preferata lui. defaimare capitol la care s-a convins toata lumea. Si rad de el atat noi cat si cei din afara BVB

    1. Pai el cum a ajuns la BVB? Numai prin minciuna.

      de ce? a intraznit sa va trezeasca din somn cineva!!

    Escu adora casele de avocatura. Dar Consiliul de ce accepta acest lucru? I-au prelungit mandatul pentru ce? Ce a facut in afara faptului ca ne hartuieste zilnic, ca nu mai avem ideii, ca nu vine cu nimic el nou, dar asa de dorea suflu tanar, ca l-a pus numai sef de departament pe l.Tanasescu dupa 15 ani de BVB fara probleme, la ce ajuta ?

    1. un actionar

      stimati angajati, nu inteleg pentru ce reclamati faptul ca nu ati primit prime de 8 martie si craciun. la voi nu s-a auzit ca e criza??? peste tot au fost dati oameni afara, leprele in general. si faptul ca o institutie cum e bvb este tarata in asemenea scandal nu spune decat ca ati meritat sa fiti concediati. astfel de lucruri au rezolvarea lor...rusine voua, rusine conducerii...nu mai spun de CA-niste incompetenti 

      Nu stiu ce inseamna lepre, dar cunosc ca cei concediati sunt oameni buni. BVB este tarata in asa datorita dl.Ionescu si super pregatirii d-lui in psihologie si comentarii suburbane.

      daca era si dl. Tanasescu pe lista lui FS?

      dl. Tanasescu , saracu, crede ca il sustine dl.FS. oare Ionescu putea sa ii faca ceva dlui. Tanasescu daca era sustinut de Consiliu?

    SALARIAT BVB.in trecut pe 23 aug. era haos .Astazi in bursa este la fel. FS si-a concediat fosta asistenta dupa 15 ani ptr. ca o supara pe iubita lui acum dir. la marketing.

    1. unde-i halatu unde-i halatu.....unde-i ionescu...unde-i ionescu....

    SALARIAT BVB.Liliana era cea mai buna la pr.De aceea are cele mai bune recomandari de comitet,fost si actual,CNVM si BNR.Numai IONESCU nu a placut o

    SALARIAT BVB.A hartuito pe Liliana.Liliana te sustinem in ce faci.

    SALARIAT BVB.Liliana nu a fost singura discriminata.Noi suntem zi de zi, da salarii si prime cui doreste,taie din salarii la fel.

    SALARIAT BVB.Asa este Liliana nu a fost evaluata. a fost concediata abuziv.Am auzit ca a cerut daune mari,EU o sprijin pe Liliana daca are nevoie.,am si dovezi.. Liliana este super profesionista,doar a lucrat ptr. Farmache 15 ani, vin martora Lilisor.

    Cand vin cei de la disciminare? spune-mi LILISOR ca vin martor.

    1. si eu voi veni ca martor Liliana. Te rog cauta-ma. Trebuie sa te sprinjim

      Liliana, sper ca esti convinsa ca nu va veni nimeni martor. e numai gura de ei. toti au amentitat ca spun ce stiu si, in afara sa il injure pe Ionescu, mai spun altceva? Credeam ca stiu chestii mai multe si mai grave. Nu stiu cum le permiti sa se foloseasca de tine si acum.

    Stiu de la Georginana ca la 2 sapt. de cand a venit Ionescu i-a cerut sa-i raporteze tot ce face Lilisor. Venire, plecare cu cine sta de vorba. Asta era treaba lui. A fost hartuita la greu fata asta. Cine plateste ptr.ce i s-a intamplat?

    1. Si pe mine m=-a pus Ionescu sa o urmaresc pe LIliana. Trebuia sa-i comunicam tot. Am si mintit ca am vazut tot felul de prostii. Imi pare rau Liliana ca am spus ca te-am vazut facand masaj mai mult dezbracata. Am mintit. Toti ati facut masaj in camera d-nei Grama nu puteam sa vad nimic

      acum vreti sa ii faceti rau si ei, nu?

      Nicio vorba. Ea a spus in Bursa acest lucru. Si chiar o urmarea la greu si isi nota. Ionescu ii cererea cand venea si pleca LIliana, desi toti stiam ca ea venea devreme. Georgiana este ok. Din ce stiu eu ea a fost tare draguta si i-a comunicat si Lilianei. Liliana chiar a inregistrat acest lucru cu telefonul.

      Regret Liliana sa-ti comunic ca si la mine te-a barfit. Te-a numit in toate felurile. Am mintit ca nu sunt prieten cu tine, dar tu stii ca tot tinem la tine. Tu ai fost prima persoana care m-ai primit zambind si care m-ai dus prin Bursa. Tot timpul erai vesela si ne ajutai. S-au dus vremurile alea! Regret ca nu am fost mai tare sa-i trag un pumn in fata lui Ionescu.

      daca tot regreti asa de mult, ai acum curajul sa fii martor la ceva daca iti cere? iti spun eu: NU. v-ati folosit toti de ea.pe ea o inteleg ca e afectata. stiu cat ati lingusit-o cu toti, dar stiu si cat ati barfit-o. macar acum, lasati-o in pace si nu va mai folositi de ea si de problemele ei, ca sa va descarcati frustrarile. Nu sunteti deloc in aceeasi oala. Pentru ea a fost dureros: dl. Farmache trebuie sa o sustina si ajute pana la capat sau trebuia demult sa renunte la serviciile ei. Dar, e problema ei. Nu va mai dati smecheri, folosindu-va de ea.

    Scuze ..dar ...nu ar tb ca toate costurile unei astfel de actiuni sa fie suportate de vinovati?Adica doamna Anca plus casa de avocatura a lui farm(adica a fostei salariate a bursei)..prima ptr ca a luat o masura ilegala ..."LEGALIZATA" de o casa de av. incompetenta si care a primit bani ptr asta !!Apropos ...dir gen adj ..ce atributini de serv are ...? oare acolo ;la bvb sunt un director si 2 subalterni?DISCRIMINARE --poate fi interpretata si maaarea discrepanta intre salariile acestor directori si salariile celorlalti 'palmasi"???

    bvb e pe moarte!

    numeni nu a facut si nu face nimic pt. revigorarea ei. 

    bvb e o rusine nationala, mai ales daca facem o comparatie intre marimea tarilor-populatiei si rulajul zilnic al burselor, de ex. o comparatie Romania-Ungaria. 

    RUSINE GUVERNULUI, PARLAMENTULUI, CNVM, CONDUCERII BVB PT. INCOMPETENTA, CORUPTIE, DEZINTERES NATIONAL, REA-VOINTA, PROSTIE, PT. OMORAREA BURSEI ROMANESTI! 

    CA SA POATA EI SA-SI FACA AFACERILE PRIN "NEGOCIERE DIRECTA" SI NUMAI DE EI STIUTA!

    PRAF SI PULBERE IN URMA ROMANILOR! 

    BVB a angajat un dir econom.super. Tocmai de la o agentie de voiaj in lichidare/faliment. In cat timp va invata despre piata de capital?

    Joi saptamana aceasta va fi control ma BVB pentru cine nu stie. Control si ancheta de la discriminare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb