BVB Jumătate din rulajul BVB, susţinut de tranzacţiile cu acţiuni TLV

ALEXANDRU COSTEA
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 2 noiembrie 2015

Jumătate din rulajul BVB, susţinut de tranzacţiile cu acţiuni TLV

Majoritatea indicilor Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avansat vineri, excepţie făcând segmentul fondurilor şi al companiilor din energie, pe fondul unei evoluţii foarte bune a acţiunilor "BRD - Groupe Societe Generale S.A." (BRD) şi "Banca Transilvania" (TLV), ne-a transmis Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct în cadrul companiei de brokeraj Tradeville.

Indicele BET a câştigat 0,72% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -0,29%, precum indicele BET-NG, şi +0,72% (BET-TR).

Valoarea totală a tranzacţiilor cu acţiuni de pe piaţa reglementată a fost de peste 20 milioane euro, "mult peste media de 7,64 milioane euro înregistrată de la începutul anului şi ceva mai puţin decât în ziua anterioară", potrivit directorului general adjunct al Tradeville.

Acesta ne-a mai spus că cel mai mare avans pe segmentul principal l-au înregistrat acţiunile TMK Artrom S.A. (ART) cu +10,86% pe fondul celui mai mare volum din ultima jumătate de an. Din cadrul indicelui BET, preţul titlurilor BRD a avut cea mai bună evoluţie (+3,91%), în condiţiile în care valorile tranzacţionate au fost "mult peste media ultimei jumătăţi de an", conform sursei.

"Cea mai mare scădere au înregistrat-o acţiunile Prefab S.A. (PREH), cu -9,66%, pe fondul unor volume relativ mari comparativ cu ultimele luni. Din cadrul indicelui BET, cea mai mare scădere a zilei au marcat-o titlurile Transelectrica (TEL) de -1,52%, volumele fiind însă sub media ultimelor şase luni", ne-a mai spus domnul Dumitrescu.

Aşadar, topul lichidităţii a fost condus, pe piaţa Regular, de acţiunile TLV, simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de peste 23,95 milioane de lei. Cotaţia TLV a crescut cu 2,42% la 2,535 lei/unitate.

Titlurile "Fondul Proprietatea" (FP) s-au depreciat cu 0,24%, la 0,82 lei/unitate, în urma unui rulaj de 18,36 milioane de lei.

Tot vineri, au fost schimbate acţiuni "S.N.G.N. Romgaz S.A. " (SNG) de peste 8,24 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 29,2 lei/unitate, în coborâre cu 0,51%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor BRD, cu un rulaj de 7,59 milioane de lei. Ultimul preţ al cotaţiei a fost de 11,7 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" au fost consemnate, în total, opt tranzacţii. Şase dintre acestea, în valoare de 19,01 milioane de lei, au fost realizate cu acţiuni TLV. A mai fost înregistrat un transfer cu titluri SNG, în valoare de 2,93 milioane de lei. De asemenea, a mai fost consemnat încă un "deal" cu acţiuni BRD, în valoare de 1,14 milioane de lei.

Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a urcat cu 0,68%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a depreciat uşor cu 0,01%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a sporit cu 0,62%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a urcat cu 0,3%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. atingerea pragului tranzactionat de 10 % din volumul actiunilor sng vandute de FP, va face ca in 2-3 zile cotatia SNG sa revina pe un trend eminamente crescator :)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb