BVB Lichiditate de numai cinci milioane de lei

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 3 mai 2010

Lichiditate de numai cinci milioane de lei

Tranzacţiile încheiate, vineri, la Bursa de Valori Bucureşti au totalizat doar cinci milioane de lei (1,43 de milioane de euro), fiind una dintre cele mai slabe lichidităţi de anul acesta, în lipsa tranzacţiilor cu acţiuni SIF, care au fost suspendate, pentru a doua zi la rând, pentru Adunările Generale ale Acţionarilor. Excepţie au făcut titlurile SIF "Transilvania", care au revenit, vineri, la tranzacţionare, după Adunarea Generală de joi.

Indicii au închis pe verde, indicele BET-FI urcând cu 0,41%, la 29.556,20 de puncte. În acelaşi timp, indicele compozit al pieţei, BET-C, s-a apreciat cu 0,08%, până la 3.434,75 de puncte, iar BET-NG, indicele companiilor energetice, a câştigat 0,25%, până la 785,67 de puncte.

Cele mai lichide titluri ale şedinţei de vineri au fost SIF "Transilvania" (simbol SIF3), care s-au scumpit cu 2%, la 0,765 lei/acţiune, pe fondul unei lichidităţi de doar 1,44 milioane de lei.

Preţul acţiunilor "Zentiva" (simbol SCD) a urcat, ieri, cu 2,56%, la 0,8 lei/acţiune, fiind tranzacţionate 1,32 de milioane de titluri. Preţurile de schimb au variat între 0,78 de lei şi 0,8 lei/acţiune.

Acţiunile producătorului de îngrăşăminte "Amonil" Slobozia (simbol AMO) au înregistrat o apreciere de 2,82%, la 0,0292 lei/acţiune, fiind cele mai tranzacţionate titluri din şedinţa de vineri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb