BVB Lichiditatea, prinsă în capcana pragului de 10 milioane de lei

IZABELA SÎRBU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 15 septembrie 2010

Lichiditatea, prinsă în capcana pragului de 10 milioane de lei

Lichiditatea realizată ieri, la Bursa de Valori Bucureşti, a fost de numai 10,8 de milioane de lei (2,54 milioane de euro), fiind generată în cea mai mare parte de tranzacţiile cu acţiuni.

Indicii bursieri au consemnat aprecieri uşoare, în ton cu creşterile înregistrate pe bursele americane şi pe cele europene. Cele mai mari aprecieri, de 1,88% şi respectiv 0,78%, au fost înregistrate de indicii BET-FI, al celor cinci societăţi de investiţii financiare şi BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri listate la BVB.

Tot ieri, indicele compozit, BET-C, a crescut cu 0,45%, până la 2.998 de puncte, în timp ce BET-NG, indicele companiilor energetice de la Bursă, a urcat la 751 de puncte, cu 0,62% mai mult comparativ cu şedinţa de luni. În acelaşi timp, indicele BET-XT, care reflectă evoluţia celor mai lichide 25 de acţiuni listate la Bursă, a crescut cu 1,01%, ajungând la 472 de puncte.

Acţiunile societăţii de investiţii financiare "Oltenia" (simbol SIF5) au atras cea mai mare lichiditate de pe piaţă, fiind schimbate 1,78 milioane de acţiuni, în valoare de 2,51 milioane lei. Cotaţia de referinţă a urcat la 1,43 lei/titlu.

Titlurile "BRD - Groupe Societe Generale" (simbol BRD) s-au situat pe poziţia a doua la capitolul lichiditate, cu tranzacţii în valoare de 1,16 milioane de lei, în timp ce acţiunile SIF2 "Moldova" au cumulat o lichiditate de 0,8 milioane de lei, cotaţia BRD urcând la 11,7 lei, iar preţul unei unităţi SIF2 a fost de 1,10 lei.

Tranzacţiile cu acţiuni "Bursa de Valori Bucureşti" (simbol BVB) au însumat 0,67 milioane de lei, unităţile BVB înregistrând ieri una dintre cele mai mari creşteri din piaţă, ajungând la 36,7 lei, în timp ce acţiunile "Contor Group" Arad (simbol CGC) s-au ieftinit cu 5,88%, până la 0,08 de lei, pe fondul unor tranzacţii de 1.600 lei.

Tot ieri au avut loc şi trei schimburi cu peste 5.100 de titluri de stat, în valoare totală de 1,9 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb