BVB Marcel Murgoci, Estinvest: "Toată lumea, cu ochii pe Grecia"

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 iulie 2015

Marcel Murgoci, Estinvest: "Toată lumea, cu ochii pe Grecia"

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au închis în scădere şedinţa de ieri, care "a suferit o corecţie la deschidere", ne-a spus Marcel Murgoci, director de Tranzacţionare la Estinvest Focşani.

Potrivit domniei sale, şedinţa bursieră "a început furtunos în ceea ce priveşte scăderile", pe fondul situaţiei generate de referendumul de duminică din Grecia privind respingerea condiţiilor creditorilor de către populaţie. Însă, directorul de Tranzacţionare de la Estinvest Focşani ne-a declarat că, spre finalul şedinţei, Bursa îşi mai revenise din scădere.

Per total, la BVB au fost realizate, ieri, tranzacţii de peste 26,01 milioane de lei (5,8 milioane de euro), o evoluţie "foarte liniştită" având în vedere că investitorii "au privit spre Grecia", conform analistului.

Acţiunile Banca Transilvania (TLV) au înregistrat cele mai mari transferuri - două pe piaţa "deal", cu 3 milioane de titluri -, în valoare totală de 6,45 milioane lei. Cotaţia TLV a urcat uşor, cu 0,09%, la 2,149 lei/unitate.

Tranzacţii importante au mai fost realizate şi cu acţiunile Romgaz (SNG), acestea ajungând la peste 4,25 milioane lei. Acţiunile SNG s-au depreciat cu 0,47%, la 33,55 lei/titlu.

Tranzacţiile cu acţiuni Fondul Proprietatea (FP) au însumat 2,76 milioane de lei. Cotaţia FP a scăzut cu 1,01%, la 0,788 lei/titlu.

Tot ieri, a mai fost efectuat un transfer de tip "deal" cu 18.602 de titluri BVB, în valoare de 613.866 de lei.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide 10 acţiuni, a închis în scădere cu 0,52%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a coborât cu 0,52%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor, s-a depreciat cu 0,67%, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scăzut cu 0,51%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a consemnat o scădere de 0,74%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu stiu: eu is cu ochii pe ASF, pe ANEVAR, pe parlamentari nu mai sunt, pe guvern, pe presedintie si pe alte institutii ale statului de drept. Toti cei care ati fost implicati in aplicarea legii 151/2014 si regulamentului asf 17/2014, va doresc o viata si o moarte corespunzatoare. Cetateanul suspendat Basescu Traian, care a avut pareri si nu a facut din promulgarea legilor o simpla formalitate, nu a avut nimic de obiectat la aceasta lege.Cristina Dorobantu si toti aia de te sustin la asf anculea, sa crapati in chinuri groaznice, f...-va necuratu' sa va f... de jigodii economice!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb