BVB Mihai Piscan: "Piaţa noastră nu are forţă"

SIMONA ADAM
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 21 iulie 2011

Mihai Piscan: "Piaţa noastră nu are forţă"

Mihai Piscan, broker la "EFG Eurobank Securities" este de părere că aprecierile indicilor din şedinţa bursieră de ieri au fost mici, în comparaţie cu cele europene. Domnia sa ne-a declarat că "piaţa noastră a dovedit, în continuare, că nu are forţă".

Indicele BET-FI, care indică evoluţia acţiunilor celor cinci societăţi de investiţii financiare şi ale "Fondului Proprietatea", a fost singurul indice care a rămas în scădere de săptămâna trecută, depreciindu-se cu 2,88% la 21.737 puncte, în şedinţa bursieră de ieri.

Restul indicilor bursieri s-au apreciat uşor. Astfel, indicele BET-C care reflectă evoluţia preţurilor tuturor companiilor listate la BVB, s-a apreciat cu 0,2%, ajungând la 3.254 puncte, iar indicele BET, care reflectă evoluţia celor mai lichide zece companii listate, a crescut, cu 0,04%, ajungând la 5.351 puncte.

Indicele BET - NG, al companiilor din sectorul de energie şi utilităţi, s-a apreciat cu 0,37% la 766 puncte.

Mihai Piscan ne-a declarat că exis-tă un dezinteres al investitorilor pe piaţă în perioada verii, mai ales că investitorii aşteaptă să vadă şi o soluţie pentru dificultăţile economice ale Greciei, Italiei şi Statelor Unite.

Titlurile "Fondul Proprietatea" au încheiat şedinţa la 0,511 lei/titlu, pe fondul unui rulaj de 20,6 milioane de lei. Cotaţia titlurilor a oscilat între 0,51 lei şi 0,518 lei/unitate.

Locul al doilea în topul lichidităţilor a fost ocupat de titlurile "SIF Oltenia" (SIF5), cu o scădere de 0,53% la 1,323 lei/titlu, faţă de şedinţa precedentă, pe fondul unei lichidităţi de 1,65 milioane lei. Titlurile "Ves" Sighişoara (VESY) s-au depreciat cel mai mult, ieri, încheind şedinţa bursieră la preţul de 0,067 lei/acţiune, cu 7,97% sub nivelul şedinţei precedente, pe fondul unei lichidităţi de aproape 0,84 milioane lei.

Schimburile înregistrate, ieri, la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), au totalizat 28,1 milioane de lei (6,64 milioane de euro), tranzacţiile cu acţiuni reprezentând 27,2 milioane lei (6,42 milioane de euro).

Cel mai mult s-au apreciat titlurile "Aerostar" (ARS), cu 5,56% la 1,045 lei/titlu, pe fondul publicării rezultatelor financiare semestriale ale firmei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb