BVB O nouă tranzacţie specială cu acţiunile "Banca Transilvania"

Rodica Orjanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 12 martie 2004

Şedinţa bursieră de ieri a fost dominată de cumpărători, ceea ce a imprimat şi o tendinţă generalizată de creştere a cotaţiilor. Valoarea transferurilor realizate ieri s-a ridicat la 60,8 miliarde de lei. Indicele BET a atins un nou maxim istoric, valoarea de la finalul şedinţei fiind cu 1,7% peste nivelul de miercuri.

Acţiunile SIF au avut ieri o lichiditate bună, valoarea tranzacţiilor ridicîndu-se la 14,6 miliarde de lei. Aproape jumătate din acest nivel a fost determinat de titlurile SIF "Oltenia", cele mai lichide de ieri, cu o valoare de 6,3 miliarde de lei. Brokerii consideră că acţiunile SIF dau semne să-şi revină după trecerea datelor de referinţă pentru AGA în care se vor aproba dividendele din 2003. Ei consideră că preţurile acţiunilor SIF ar putea să mai crească în şedin-ţele următoare.

- "Banca Română pentru Dezvoltare"

Lichiditatea acţiunilor BRD a crescut, pe parcursul sesiunii de ieri fiind transferate aproape 300.000 de acţiuni. Cererea ridicată pentru titlurile BRD a dus la aprecierea cotaţiei, pînă la un maxim de 27.000 lei/ac-ţiune, valoare la care a fost realizată şi ultima tranzacţie. Brokerii susţin că acţiunile BRD au început să-şi revină, investitorii aşteptînd rezultatele preliminare şi convocatorul AGA.

SNP "Petrom" Bucureşti

Cursul acţiunilor SNP a atins la finalul sesiunii de ieri un nou maxim al ultimelor 12 luni, a-dică de 1.750 lei/acţiune. Creş-te-rea preţului a fost însoţită şi de o lichiditate ridicată, fiind transferate puţin peste 3 mili-oane de titluri, cu o valoare totală de 5,4 miliarde de lei.

"Banca Transilvania" Cluj

Acţiunile TLV au fost şi ieri vedetele Bursei, cu o valoare totală a tranzacţiilor de 15,7 miliarde de lei. Pe parcursul sesiunii a fost realizată încă o tran-zacţie specială, cu 700.000 de titluri, preţul negociat fiind cel la care erau încheiate trans-ferurile pe piaţa Regular, adică de 6.500 lei/acţiune. Încă de la începutul sesiunii, cursul titlurilor TLV a fost relativ stabil, oscilînd între 6.500 şi 6.600 lei/ac-ţiune. Nivelul de 6.600 lei/acţiune reprezintă un nou maxim atins de acţiunile TLV în ultimii şase ani.

Lichiditatea ridicată a titlurilor TLV în şedinţa de ieri îi determină pe brokeri să susţină că preţul acţiunilor TLV va mai înregistra creşteri uşoare şi în şedinţele următoare.

"Impact" Bucureşti

Cursul acţiunilor IMP a continuat să scadă şi în şedinţa de ieri, ajungînd la 5.050 lei/acţiune. Scăderea a fost determinată de numărul mare al investitorilor care au renunţat la titlurile IMP pentru că acestea nu au mai dat drept de subscriere pentru majorarea capitalului social la 2.200 lei/acţiune. Brokerii consideră că preţul titlurilor IMP ar mai putea să scadă pînă în jurul valorii de 5.000 lei/acţiune.

ì "Şantierul Naval

Orşova"

Cotaţia acţiunilor SNO a depăşit ieri maximul istoric, consemnat miercuri, ajungînd la 61.000 lei/acţiune. Preţul titlurilor a oscilat între 60.000 şi 61.000 lei/acţiune, pe fondul unei lichidităţi reduse. Numărul acţiunilor tranzacţionate ieri s-a ridicat la 17.500 de bucăţi. Interesul ridicat al investitorilor poate fi determinat de politica de dividend adoptată de companie în ultimii ani, au susţinut brokerii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb