BVB O şedinţă bursieră fără evenimente majore

Diana Dorobanţu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 11 noiembrie 2005

Şedinţa bursieră de ieri a fost caracterizată de o lichiditate redusă. Rulajul total perfectat a fost de 20,8 milioane RON, în creştere totuşi faţă de anterior. Au atras atenţia tranzacţiile cu acţiunile societăţilor de investiţii, care au înregistrat creşteri semnificative spre sfîrşitul zilei, în special SIF "Moldova" Bacău (SIF2) şi SIF "Oltenia" Craiova (SIF5). Pentru acestea spre sfîrşitul zilei a apărut un cumpărător mai puternic pe piaţă.

Indicii bursieri s-au situat pe trend descendent, cu excepţia BET-FI care a crescut cu 0,94 puncte procentuale. Cea mai semnificativă depreciere, de 0,79%, a fost înregistrată de indicele ROTX.

Pentru acţiunile companiilor petroliere ziua de azi a fost una de scădere. Astfel, cursul "Rompetrol Rafinare" (RRC) s-a închis foarte aproape de pragul de suport, iar volumul de tranzacţionare a fost destul de scăzut comparativ cu zilele precedente. În ceea ce priveşte acţiunile "Petrom" Bucureşti (SNP), acestea au avut o lichiditate cu mult sub media ultimelor patru săptămîni, ieri fiind transferate doar 2,8 milioane de acţiuni. Preţul a scăzut cu 1,2%, ziua fiind încheiată la cursul de 0,42 RON/titlu. Comunicatul dat de societate în legătură cu acoperirea unor pierderi anterioare, nu a avut astfel nici un efect, interesul fiind încă scăzut.

Şi în sectorul bancar a fost tot o şedinţă fără prea multe surprize. Acţiunile emitentului "Banca Transilvania" (TLV) au avut o evoluţie stabilă, ca şi pînă acum şi un volum bun de tranzacţionare. Tranzacţiile cu titlurile "BRD Groupe Societe Generale" (BRD) au fost foarte slabe, volumul total fiind de doar 33.960 acţiuni. Preţul a înregistrat o uşoară creştere faţă de şedinţa precedentă şi s-a menţinut în ultima parte a zilei la valoarea de 13,2 RON/titlu.

"Rompetrol Rafinare"

În cadrul şedinţei bursiere de ieri a fost transferat un volum total de 1,5 milioane de acţiuni. Rulajul total s-a cifrat la 1,6 milioane RON. Cursul acţiunilor a scăzut cu 2,8%, mai ales în ultima parte a zilei, închizîndu-se la 0,104 RON/acţiune. În această săptămînă preţul a scăzut cu aproximativ şapte puncte procentuale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb