BVB One United şi Transport Trade Services - pe primele două locuri în topul rulajului

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 26 noiembrie 2021

One United şi Transport Trade Services - pe primele două locuri în topul rulajului

Creşteri pentru indicii Pieţei Reglementate a bursei noastre

Acţiunile One United Properties (ONE) şi Transport Trade Services (TTS), care din 20 decembrie vor face parte din indicii de pieţe emergente ai FTSE Russell, au ocupat primele două poziţii în topul lichidităţii, în şedinţa de tranzacţionare de ieri de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Titlurile dezvoltatorului imobiliar, al căror preţ a început să crească imediat după anunţul agenţiei britanice de rating, au încheiat ziua la 2,5 lei, în apreciere cu 5,71%, pe fondul unei valori a tranzacţiilor de 6,3 milioane de lei.

În cazul transportatorului naval pe Dunăre, rulajul s-a ridicat la 4,82 milioane de lei, acţiunile TTS apreciindu-se cu 4,93%, până la 24,5 lei.

În ansamblu, indicii au încheiat ziua în creştere, în ton cu dinamica din pieţele europene. Indicele BET, al celor mai lichide nouăsprezece acţiuni de la bursa noastră, s-a apreciat cu 0,57%, la 12.607,3 puncte, în timp ce indicele BET-NG, al companiilor de energie şi utilităţi, a avut un avans de 0,3%, până la 846,09 puncte.

Rulajul s-a ridicat la 35,2 milioane de lei, cu mult sub media zilnică a acestui an, de 80,58 milioane de lei, într-o zi în care aportul schimburilor de tip "deal" a fost redus.

Brokerii de la Prime Transaction au scris, în raportul lor zilnic: "Evoluţii preponderent pozitive pentru indicii locali în şedinţa de astăzi (n.r. ieri). BETAeRO a fost singurul indice care s-a corectat, cu 0,24%, în timp ce BET-BK a avut cea mai mare creştere, de 0,64%. Valoarea tranzacţiilor a fost de 7,12 milioane euro, în scădere comparativ cu şedinţa de ieri (n.r. alaltăieri). Din indicele BET, cele mai mare creşteri au fost înregistrate de acţiunile celor doi emitenţi listaţi în acest an la BVB, respectiv ONE United Properties şi Transport Trade Services. Cu o scădere de 0,87%, titlurile Transelectrica (TEL) au înregistrat cea mai mare corecţie".

După acţiunile One United şi Transport Trade Services, pe poziţia a treia în topul lichidităţii s-au situat titlurile Banca Transilvania (TLV), ce au cumulat un rulaj de 4,05 milioane de lei, acţiunile instituţiei de credit din Cluj încheind ziua bursieră la preţul unitar de 2,525 lei, în creştere cu 0,2%.

Titlurile OMV Petrom (SNP) s-au apreciat cu 0,21%, la 0,476 lei, în condiţiile unei valori tranzacţionate de 3,27 milioane de lei.

Prin piaţa "deal" a fost derulată o tranzacţie cu acţiunile Electroargeş (ELGS), în valoarea de 0,9 milioane de lei, schimbul fiind realizat la preţul unitar de 0,78 lei, cu 9,09% peste referinţa din piaţa "regular".

Indicele BET-FI, al SIF-urilor şi Fondul Proprietatea (FP), a stagnat, la 51.777,2 puncte, în timp ce indicele extins BET-XT, al celor mai tranzacţionate 25 de acţiuni de la bursa noastră, s-a apreciat cu 0,53%, până la 1.112,86 puncte.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Electroaparataj" (ELJ): +8,53%

2. "Socep" (SOCP): +7,00%

3. "One United Properties" (ONE): +5,71%

4. "Sinteza" (STZ): +5,03%

5. "Transport Trade Services" (TTS): +4,93%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Dafora" (DAFR): -7,14%

2. "Bucovina-Club de Munte" (BCM): -6,45%

3. "Comelf" (CMF): -5,26%

4. "Prebet" (PREB): -4,76%

5. "Mecanică Fină" (MECE): -3,53%

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. 4 luni nu a "miscat" si in 3 zile a crescut cu +25%?

    Am vandut tot, sper sa-si revina la 2 RON...? 

    1. Ca sa cumperi iar acolo, ca sa se formeze un suport?

      Putintica rabdare si poti cumpara sub 2 lei.

      Asa e pe bursa, multe zile de plictiseala/acalmie, daca prinzi zilele cele mai bune sau cele mai proaste din an te faci om sau neom, dupa caz.

      au aranjat-o cu un scop. acum cauta sa le descarce undeva...

      Azi bid-ul era gol, cativa babuini dimineata si gata...luni distractia se duce spre 2.2

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb