BVB Ovidiu Dumitrescu, Tradeville: "Indicii, în teritoriu pozitiv, pe fondul unei evoluţii favorabile pe pieţele vestice"

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 7 aprilie 2016

Opt dintre principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri apreciindu-se, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare mai mare decât în ziua precedentă, de 27,12 milioane de lei (6,07 milioane de euro).

Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct al Tradeville, ne-a declarat: "Aproape toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti au încheiat ziua în teritoriu pozitiv, pe fondul unei evoluţii favorabile pe pieţele vestice, în aşteptarea minutelor celei mai recente şedinţe Fed (ieri, la ora 21, ora României, n.r.). Indicele BET a câştigat 0,21% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -0,19% (BET-FI) şi +0.59% (BET-NG). Valoarea totală a tranzacţiilor cu acţiuni de pe piaţa reglementată a fost de 5,7 milioane de euro, puţin sub media de 5,89 milioane euro înregistrată de la începutul anului".

În ceea ce priveşte evoluţia titlurilor pe bursă, domnul Dumitrescu a precizat: "Cel mai mare avans pe segmentul principal l-au înregistrat acţiunile New Europe Property Investments Plc (NEP) cu +5,24%, pe fondul unor volume mici, însă peste media ultimei jumătăţi de an, în timp ce din cadrul indicelui BET preţul titlurilor Transelectrica (TEL) a avut cea mai bună evoluţie (+1,36%), în condiţiile în care volumele tranzacţionate au fost printre cele mai mici ale ultimelor 6 luni. Cea mai mare scădere pe piaţa reglementată au înregistrat-o astăzi (ieri, n.r.) acţiunile Electroputere S.A. (EPT) cu -4,70%, pe fondul unui volum foarte mic şi aflat sub valoarea medie înregistrată pentru acest titlu în ultima jumătate de an. Din cadrul indicelui BET, cea mai mare scădere a zilei au marcat-o titlurile Fondul Proprietatea (FP, -0,39%), volumele fiind mult peste media ultimelor 6 luni".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Fondul Proprietatea" (FP), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 16 milioane de lei. Preţul de închidere al schimburilor cu acţiuni FP a fost de 0,759 lei/unitate.

Titlurile "Romgaz" (SNG) s-au apreciat cu 0,95%, la 26,65 lei/unitate, în urma unui rulaj de 3,02 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "Banca Transilvania" (TLV) de 1,92 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 2,74 lei/unitate, în urcare cu 0,37%.

Pe piaţa "deal" au fost consemnate două tranzacţii. Una dintre acestea, de 1,16 milioane lei, a fost realizată cu titluri "SIF Transilvania" (SIF3), la preţul de 0,265 lei/unitate, în depreciere cu 0,38%.

De asemenea, a fost înregistrat un transfer cu titluri "Natura Quattuor Energia Holdings" (SCPS), de 0,86 milioane de lei. Cotaţia SCPS a stagnat, tranzacţia fiind încheiată la preţul de 0,58 lei/acţiune.

Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a sporit cu 0,19%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,17%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a crescut cu 0,07%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb