BVB Piaţa, în scădere, pe fondul deprecierilor de pe bursele externe

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 martie 2016

Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în coborâre, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare mai mic decât în ziua precedentă, de 20,7 milioane de lei (4,63 milioane de euro).

Această evoluţie negativă a survenit pe fondul deprecierilor generalizate ale indicilor bursieri, scăderi consemnate atât pe bursele europene, cât şi în prima parte a şedinţei de tranzacţionare nord-americane de ieri.

Lichiditatea s-a situat, din nou, sub media de 7 milioane de euro înregistrată pe bursa autohtonă de la începutul anului curent. Valoarea schimburilor realizate cu acţiuni a fost de 4,12 milioane de euro, în timp ce tranzacţiile cu certificate au însumat 492.000 euro.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a coborât cu 0,32%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a scăzut cu 0,3%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, a cunoscut cea mai mare depreciere, de 0,53%, din cauza evoluţiei negative a titlurilor "SIF Banat-Crişana" (SIF1, -1,67%) şi "SIF Transilvania" (SIF3, -1,05%).

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a coborât cu 0,39%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a scăzut cu 0,47%.

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile Fondul Proprietatea (FP), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 3,4 milioane de lei. Cotaţia FP a stagnat, ultimul preţ fiind de 0,76 lei/unitate.

Şi acţiunile "Banca Transilvania" (TLV) au stagnat, la 2,45 lei/unitate, în urma unui rulaj de 2,94 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate titluri "Electrica" (EL) de 2,42 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 12,44 lei/unitate, în urcare cu 0,48%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit acţiunilor "OMV Petrom" (SNP), cu un rulaj de 2,22 milioane de lei. Cotaţia SNP s-a depreciat cu 0,79%, ultimul preţ fiind de 0,252 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" au fost consemnate două tranzacţii. Una dintre acestea, de 3,02 milioane lei, a fost realizată cu titluri "Transelectrica" (TEL), la preţul de 29,5 lei/unitate, în scădere cu 0,17%.

De asemenea, a fost înregistrat un transfer cu titluri SNP, de 1,12 milioane de lei. Cotaţia SNP a coborât cu 1,57%, tranzacţia fiind încheiată la preţul de 0,25 lei/acţiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb