BVB Pierdere săptămânală de 2,6%

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 2 martie 2015

Pierdere săptămânală de 2,6%

Bursa de la Bucureşti a trecut pe scădere în a doua jumătate a zilei de vineri, pe un rulaj în revenire, şi a încheiat săptămâna cu o pierdere de 2,6%, după patru şedinţe consecutive de declin.

Indicele BET Plus, de referinţă, a închis în coborâre cu 0,63%, iar BET, al celor mai lichide zece acţiuni, cu 0,67%. În această săptămână, cei doi indici au scăzut fiecare cu 2,6%.

BET Plus cuprinde cele mai lichide 40 de acţiuni din piaţa reglementată, cu excepţia SIF-urilor şi a acţiunilor companiilor străine.

Operaţiunile cu acţiuni au totalizat 30,3 milioane de lei (6,82 milioane euro), în urcare de la 7,7 milioane de lei la mijlocul sesiunii şi peste valoarea înregistrată joi, de 20,3 milioane de lei.

Cu titlurile Banca Transilvania (TLV) au fost consemnate operaţiuni de peste 9,2 milioane de lei, al doilea cel mai ridicat rulaj înregistrat pe piaţa regular în ultimele şase luni cu acţiunile instituţiei de credit, şi au închis în scădere cu 1,94%. Pe parcursul săptămânii, acţiunile Banca Transilvania au coborât cu 2,4%.

Fondul Proprietatea (FP) a încheiat şedinţa în urcare uşoară, cu 0,12%, după transferuri de 5,22 milioane de lei.

BET FI, format din Fondul Proprietatea şi cele cinci SIF-uri, a închis în stagnare.

Indicele BET NG, care urmăreşte evoluţia acţiunilor din sectorul energetic, a coborât cu 0,3%, după un declin de 0,4% în şedinţa de joi, tras în jos de OMV Petrom (SPN) şi Romgaz (SNG).

Titlurile OMV Petrom au scăzut cu 1,32%, pe un rulaj de 1,78 milioane de lei, în timp ce acţiunile Romgaz au pierdut 0,38% din valoare, după tranzacţii totale de puţin peste 4 milioane de lei.

Indicii BET XT şi BET BK au scăzut cu 0,56%, respectiv 0,15%, potrivit Mediafax.

BET XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. Indicele BET BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, printre care titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb