BVB Preţul acţiunilor "Electrocontact" a început să recupereze din scădere

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 29 martie 2004

Evoluţia cursurilor acţiunilor a fost constantă pe parcursul şedinţei bursiere de vineri, pe fondul unei lichidităţi scăzute. Valoarea tranferurilor efectuate a fost de 39 miliarde de lei, şi reprezintă aproximativ jumătate din valoarea înregistrată pe parcursul sesiunii de joi. Indicii bursieri au continuat să scadă şi în şedinţa de vineri, cea mai mare depreciere de 0,32% fiind înregistrată de BET-FI.

Preţurile titlurilor emise de SIF-uri au stagnat în cadrul sesiunii de vineri, pe fondul unei lichidităţi bune. Cele mai tranzacţionate au fost, din nou, acţiunile SIF "Oltenia", va-loare transferurilor efectuate cu acestea reprezentînd ju-mă-tate din totalul pieţei SIF-urilor.

Titlurile cotate la categoria a doua a Bursei de Valori au înregistrat o lichiditate redusă. Cele mai tranzacţionate au fost acţiunile societăţilor care au ca acţionar majoritar asociaţia salariaţilor. Preţul titlurilor "Electrocontact" Botoşani a crescut cu 12,8%.

Brokerii apreciază că astăzi vor avea loc evoluţii interesante la Bursă, întrucît vor fi reluate la tranzacţionare titlurile "Impact" Bucureşti, care vor duce, cel puţin, la creşterea valorii transferurilor.

Electrocontact" Botoşani

Preţul acţiunilor ECT a înregistrat pe parcursul sesiunii bursiere de vineri valoarea maximă de 1.250 lei, pe fondul unei lichidităţi ridicate. Ultima tranzacţie a fost realizată la cursul de 1.230 lei/acţiune, cu 12,8% mai ridicat faţă de şedinţa precedentă. Au fost tranzacţionate peste 570.000 de acţiuni, în valoare de 687 milioane de lei. Analiştii apreciază că investitorii au speculat faptul că persoana fizică Gabriel Chiriac a anunţat că deţine peste 72% din capitalul social, pentru a putea cumpăra titluri ECT la un preţ scăzut. Ei consideră că scăderea preţului înregistarată în ultimul timp nu a reprezentat o diminuare a interesului pentru acestea, iar revigorarea cursului a fost consecinţa directă a scăderii mult prea accentuate a cotaţiei în ultima săptămînă.

Banca Transilvania" Cluj Napoca

Titlurile TLV au înregistrat vineri o creştere a cursului, pe fondul unei lichidităţi bune. Pe parcursul sesiunii, preţul a atins maximul de 7.050 lei/acţiune după care a scăzut, ultima tranzacţie fiind efectuată la cursul de 7.000 lei/acţiune. Brokerii consideră că interesul investitorilor pentru acţiunile TLV se datorează publicării convocatorului AGA, pe a cărei ordine de zi fiind majorarea capitalului social şi distribuirea gratuită de acţiuni. Ei afirmă că, în prezent, titlurile TLV reprezintă cea mai bună investiţie la Bursă.

Siretul" Paşcani

Evoluţia cursului titlurilor SRT s-a înscris şi vineri pe un trend descrescător, preţul de închidere fiind de 9.900 lei/acţiune, cu 5,7% mai mic decît joi. Lichiditatea a fost ridicată, şedinţa fiind dominată de vînzători. Analiştii consideră că este vorba de un schimb de pachete şi nu de diminuarea interesului faţă de aceste acţiuni. Ei spun că investitorii vor cumpăra acţiunile SRT mai aproape de data de înregistrare a splitării valorii nominale, în luna iunie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb