BVB Preţul acţiunilor "Petrom" a crescut ieri cu 7,7%

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 8 noiembrie 2005

"Vrancart" Adjud - dividend net pe acţiune de 76,58 ROL

Lichiditatea a fost scăzută ieri la Bursă, respectiv a fost realizat un rulaj de 27,7 milioane de RON. Indicele bursier BET-FI, care reflectă evoluţia cotaţiilor celor cinci societăţi de investiţii financiare, a scăzut cu 0,89%, în timp ce indicele BET s-a apreciat ca urmare a creşterii preţurilor acţiunilor BRD şi SNP "Petrom".

La prima categorie cel mai tranzacţionat emitent a fost "Banca Transilvania", cu o valoare transferată de peste 4,8 milioane de RON. Cotaţia titlurilor nu s-a putut menţine la nivelul din ziua anterioară, ci a suferit o depreciere de 0,9% pînă la nivelul de 1,15 RON/acţiune. Emitentul care a surprins ieri prin evoluţie la aceeaşi categorie a fost BRD. Cursul titlurilor a atins nivelul maxim al zilei de 13,4 RON/acţiune spre final, unde a şi închis. Preţul a fost în creştere cu 3,9% faţă de cel de vineri. Rulajul perfectat cu titlurile băncii a fost de peste 3 milioane de RON. Brokerii apreciază că preţul a crescut spre finalul şedinţei, pe fondul ordinelor mari de cumpărare plasate în piaţă.

Emitentul cu cea mai mare creştere de la prima categorie a fost ieri SNP "Petrom". Interesul investitorilor a fost accentuat la finalul sesiunii bursiere, cînd pe volume mari de acţiuni plasate la cumpărare cotaţia a ajuns la finele zilei la 0,45 RON/acţiune. Aceasta a fost în creştere cu 7,7% faţă de cea anterioară. Brokerii ne-au precizat că nu se aşteptau la o astfel de evoluţie. Valoarea totală a tranzacţiilor perfectate ieri cu acţiunile SNP a însumat peste 3,7 milioane de RON, respectiv o pătrime din rulajul realizat la această categorie.

Rulajul realizat cu acţiunile SIF a fost ieri destul de redus, respectiv de aproximativ 8 milioane de RON. Cotaţiile acţiunilor SIF au fost negative, astfel că nici un titlu SIF nu a închis ziua pe creştere. Cel mai tranzacţionat emitent de la categoria SIF a fost SIF "Oltenia", cu o valoare totală transferată de peste 2,7 milioane de RON. Preţul la finalul zilei a fost de 2,12 RON/acţiune, în scădere cu 0,9% faţă de cel precedent.

La categoria a doua, compania "Vrancart" Adjud a remis BVB un comunicat prin care anunţă că în perioada 6 noiembrie- 6 decembrie vor fi distribuite către toţi acţionarii înscrişi la 28 februarie dividendele aferente exerciţiului financiar 2004. Valoarea dividendului net pe acţiune este de 76,58 ROL.

"Rompetrol Rafinare" Constanţa

Cel mai tranzacţionat emitent de la Bursă s-a menţinut şi ieri "Rompetrol Rafinare". Rulajul total perfectat cu titlurile rafinăriei a fost de circa 6,4 milioa-ne de RON. Brokerii precizează că preţul s-a încadrat încă de la începutul şedinţei pe o pantă descendentă, astfel că la finalul sesiunii bursiere cotaţia a fost de 0,1040 RON/acţiune, în scădere cu 2,8% faţă de cea precedentă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb