BVB Prime Transaction: "Creşteri pentru toţi indicii, aduse de companiile din domeniul energetic"

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 24 noiembrie 2015

Prime Transaction: "Creşteri pentru toţi indicii, aduse de companiile din domeniul energetic"

Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în urcare, în contextul în care a fost înregistrată o lichiditate mai mare decât în ziua precedentă, de 31,93 milioane de lei (7,18 milioane de euro).

Raportul zilnic realizat de firma de brokeraj Prime Transaction subliniază: "Piaţa locală de acţiuni a început bine săptămâna, cu creşteri pentru toţi indicii aduse, în contrast cu restul anului, în special de companiile din domeniul energetic (BET-NG +1,14%). Cele mai bune performanţe au aparţinut Transelectrica (TEL) şi OMV Petrom, cu creşteri de 2,8% şi de 2,31%, în timp ce Romgaz (SNG) a completat evoluţia favorabilă a sectorului cu un plus de 1,22%".

Sursa citată conchide: "O performanţă bună au înregistrat şi titlurile Erste Bank (EBS), +1,19%, în timp ce la capitolul scăderi s-a remarcat SIF Muntenia (SIF4), cu -1,26%. Tranzacţiile cu acţiuni au totalizat 6,8 milioane de euro, iar produsele structurate au adăugat încă 330.000 de euro la lichiditatea totală a pieţei".

Topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Banca Transilvania" (TLV), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 7,03 milioane de lei. Cotaţia TLV a urcat cu 0,19% la 2,605 lei/unitate.

Titlurile "Electrica" (EL) s-au depreciat cu 0,33%, la 11,92 lei/unitate, în urma unui rulaj de 5,86 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "Fondul Proprietatea" (FP) de 4,01 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 0,82 lei/unitate, în creştere cu 0,24%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "BRD - Groupe Société Générale" (BRD), cu un rulaj de 3,68 milioane de lei. Cotaţia BRD s-a apreciat cu 0,64%, ultimul preţ fiind de 12,62 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" a fost consemnată o tranzacţie de 0,47 milioane de lei, realizată cu titluri EL la preţul de închidere 11,9 lei/acţiune, în scădere cu 0,5% faţă de referinţă.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a urcat cu 0,77%, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a crescut cu 0,73%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a apreciat cu 0,02%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a sporit cu 0,64%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a urcat cu 0,45%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb