BVB / PRIME TRANSACTION: "Indicii au crescut, în ciuda evoluţiilor negative de pe pieţele externe"

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 5 octombrie 2015

"Indicii au crescut, în ciuda evoluţiilor negative de pe pieţele externe"

Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de vineri apreciindu-se, pe fondul unei lichidităţi scăzute faţă de ziua anterioară, de 20,46 milioane de lei (4,63 milioane de euro).

Raportul zilnic realizat de Prime Transaction notează: "Săptămâna s-a încheiat cu creşteri pentru toţi indicii de la BVB, în ciuda evoluţiilor negative de pe majoritatea pieţelor externe. Acţiunile Băncii Transilvania (TLV) au condus din nou topul creşterilor, cu 3,02%, oferind un impuls pentru indicele de referinţă al pieţei, BET, care s-a apreciat cu 0,66%. (...) Lichiditatea a scăzut până la 4,6 milioane de euro la nivelul întregii pieţe, dintre care 4,3 milioane pe piaţa de acţiuni şi 370.000 pe cea de structurate".

Topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Banca Transilvania" (TLV), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 7,17 milioane de lei. Cotaţia TLV a crescut la 2,39 lei/unitate.

Titlurile "BRD - Groupe Société Générale" (BRD) s-au apreciat cu 0,19%, la 10,62 lei/unitate, în urma unui rulaj de 3,02 milioane de lei.

Tot vineri, au fost schimbate acţiuni "Electrica" (EL) de 2,26 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 11,76 lei/unitate, în urcare cu 1,03%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Fondul Proprietatea" (FP), cu un rulaj de 1,53 milioane de lei. Cotaţia FP s-a depreciat cu 0,63%, ultimul preţ fiind de 0,785 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" nu au fost consemnate tranzacţii.

Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a urcat cu 0,59%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a apreciat cu 0,13%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a crescut cu 0,61%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a sporit cu 0,39%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb