BVB Prime Transaction:"Tranzacţii de 4,29 milioane euro, printre cele mai mici valori din acest an"

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 6 august 2021

Prime Transaction:"Tranzacţii de 4,29 milioane euro, printre cele mai mici valori din acest an"

Declin pentru majoritatea indicilor

Şase din cei nouă indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat sesiunea de tranzacţionare de ieri în scădere, într-o zi cu aprecieri pentru majoritatea pieţelor europene.

Indicele BET, ce înglobează cele mai lichide şaptesprezece acţiuni de la bursa noastră, cu excepţia SIF-urilor, a avut un declin de 0,33%, la 11.763,47 puncte, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, s-a depreciat cu 0,06%, până la 2.292,45 puncte.

Valoarea tranzacţiilor a fost de numai 21,09 milioane de lei, atât sub cea din sesiunea anterioră, de 33,1 milioane de lei, cât şi sub media zilică a acestui an, de 77 milioane de lei.

Echipa de la Prime Transaction a scris, în raportul său zilnic: "Evoluţii preponderent negative pentru indicii BVB influenţate de data ex-dividend pentru acţiunile Fondul Proprietatea (FP). Indicele BET-TR s-a apreciat cu 0,45%, în timp ce indicele BET-FI a înregistrat cea mai mare scădere, de -0,75%. Valoarea tranzacţiilor a fost de 4,29 milioane euro, una dintre cele mai mici valori înregistrate în acest an (...). Din indicele BET, acţiunile Banca Transilvania (TLV) sunt singurele care s-au apreciat cu peste 1%, respectiv o creştere de 1,43%. La polul opus, notăm scăderile înregistrate de titlurile societăţilor: Fondul Proprietatea (FP), -2,71% şi Digi Communications (DIGI), -1,92%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile OMV Petrom (SNP), ce au cumulat un rulaj de 3,77 milioane de lei, titlurile producătorului de petrol şi gaze încheind ziua în stagnare, la preţul de 0,404 lei.

Acţiunile Banca Transilvania au crescut până la 2,84 lei, în condiţiile unor schimburi de 2,12 milioane de lei.

Pe poziţia a treia în topul valorii tranzacţiilor s-au situat titlurile BRD-Groupe Societe Generale (BRD), ce au cumulat un rulaj de 1,84 milioane de lei, acţiunile instituţiei de credit încheind ziua în stagnare, la preţul de 1,84 lei.

Titlurile Fondul Proprietatea (FP) au coborât cu 2,71%, la preţul de 1,794 lei, pe fondul unei lichidităţi de 1,67 milioane de lei.

În Piaţa AeRO, acţiunile niciunui emitent nu au depăşit borna tranzacţiilor de un milion de lei.

Indicele compozit BETPlus a coborât cu 0,32%, la 1.758,68 de puncte, în timp ce indicele extins BET-XT, al celor 25 de acţiuni de la BVB, a scăzut cu 0,24%, până la 1.039,32 puncte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb