BVB Rulaj de 25 milioane lei, sub cel din şedinţa anterioară

MIHAI GONGOROI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 mai 2020

Rulaj de 25 milioane lei, sub cel din şedinţa anterioară

Creştere de 0,2% pentru referinţa BET

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a marcat o zi preponderent pozitivă, ieri, la nivelul cotaţiilor, în condiţiile în care majoritatea coşurilor de acţiuni ale pieţei noastre de capital au marcat creşteri uşoare, însă lichiditatea a suferit. Indicele BET s-a tranzacţionat în teritoriul pozitiv pe tot parcursul şedinţei, însă spre finalul zilei avansul s-a moderat în tendinţă cu evoluţia pieţelor externe.

Rulajul zilei s-a ridicat la doar 25,61 milioane de lei, sub cel din ziua anterioară, când valoarea trazacţiilor a fost de 37,84 milioane de lei, implicit şi sub media zilnică din acest an. Valoarea transferată a suferit şi în contextul în care prin piaţa "deal" nu a fost derulată nicio tranzacţie.

Anca Păltineanu, analist de investiţii în cadrul societăţii de brokeraj Tradeville, ne-a transmis: "Astăzi (n.r. ieri), indicii Bursei de Valori Bucureşti au avut o evoluţie în general pozitivă, spre deosebire de cea înregistrată pe principalele burse europene. Indicele BET a câştigat 0,20% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între 0,00% (BET-BK) şi +0,52% (BET-NG). Valoarea totală zilnică a tranzacţiilor a fost de aproximativ 5,3 milioane de euro, sub media zilnică de 11,6 milioane de euro înregistrată de la începutul anului.

Cel mai mare avans pe segmentul principal l-au înregistrat acţiunile Impact S.A. (IMP, +5,19%), pe fondul tranzacţionării unui volum peste media ultimelor şase luni. Din cadrul indicelui BET, cea mai bună evoluţie a zilei a fost înregistrată de acţiunile OMV Petrom S.A. (SNP, +1,25%), pe fondul tranzacţionării unui volum peste media ultimelor şase luni.

Cea mai mare scădere pe piaţa reglementată au înregistrat-o astăzi (n.r. ieri) acţiunile Dafora S.A. (DAFR), cu -5,71%, având un volum sub media ultimelor şase luni. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile Alro S.A. (ALR, -2,60%), pe fondul unui volum de acţiuni sub media tranzacţionată în ultimele şase luni pentru acest simbol".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile SNP, ce au cumulat un rulaj de 4,56 milioane de lei, titlurile SNP apreciindu-se până la 0,325 lei/unitate.

Acţiunile Banca Transilvania (TLV) au încheiat ziua bursieră la preţul de 1,982 lei, cu 0,61% peste referinţa din şedinţa anterioară, pe fondul unui rulaj de 3,71 milioane de lei.

Titlurile BRD au terminat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 11,26 lei, în scădere cu 0,35%, în condiţiile unor schimburi de 2,87 milioane de lei.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a fost ocupat de acţiunile Romgaz (SNG), care au angrenat un rulaj 2,69 milioane de lei, ultima cotaţie a titlurilor producătorului de gaze fiind de 28,4 lei, cu 0,35% peste preţul aferent şedinţei anterioare.

Indicele compozit BET Plus a urcat cu 0,21%, în timp ce indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus FP, s-a apreciat marginal cu 0,09%.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri de la BVB, a crescut cu 0,24%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Impact Developer & Contractor" (IMP): +5,19%

2. "Rompetrol Rafinare" (RRC): +5,13 %

3. "Romcarbon" (ROCE): +3,64%

4. "Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră" (EFO): +2,44%

5. "Şantierul Naval Orşova" (SNO): +2,35%

Topul celor mai mari scăderi

"Dafora" (DAFR): -5,71 %

"Oil Terminal" (OIL): -5,16%

"Prebet" (PREB): -4,66%

"Alro" (ALR): -2,60%

"Patria Bank" (PBK): -1,97%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb