BVB Rulaj de numai 15 milioane lei, cu mult sub media zilnică a anului

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 august 2020

Rulaj de numai 15 milioane lei, cu mult sub media zilnică a anului

Avansuri reduse pentru indici

Rulajul înregistrat în şedinţa de tranzacţionare de ieri a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a fost de numai 15,85 milioane de lei, cu mult sub media zilnică a anului curent, de circa 60,29 milioane de lei, în condiţiile în care prin piaţa "deal" nu a fost înregistrat niciun transfer.

Indicii au înregistrat creşteri reduse, BET, al celor mai lichide şaptesprezece acţiuni de la BVB, cu excepţia SIF-urilor, având un avans de 0,04%, în timp ce BET-XT, ce reflectă parcursul celor mai tranzacţionate 25 de titluri ale bursei noastre, a înregistrat o apreciere de 0,15%.

Echipa de la Prime Transaction a notat, în raportul său zilnic: "Şedinţă cu evoluţii pozitive pentru toţi indicii BVB. Cel mai mare avans a fost înregistrat de indicele BET-FI, cu o creştere de 0,46%. Valoarea tranzacţiilor a fost modestă, de 3,2 milioane euro. Banca Transilvania (TLV) a fost cel mai lichid emitent cu o valoare tranzacţionată de 5,78 milioane lei, aproximativ jumătate din valoarea înregistrată pe segmentul acţiunilor. Din indicele BET, cea mai bună evoluţie a fost înregistrată de titlurile Transelectrica (TEL), care s-a apreciat cu 0,87%. La polul opus, acţiunile Purcari Wineries (WINE) au scăzut cu 2,62%".

Acţiunile Banca Transilvania, cea mai bine clasată companie a pieţei noastre de capital din indicele MSCI Frontier Markets, au coborât cu 0,46%, la 2,15 lei.

Pe treapta a doua a clasamentului valorii tranzacţionate s-au situat titlurile Transelectrica (TEL), ce au cumulat transferuri de 1,52 milioane lei, cotaţia transportatorului de energie electrică având o creştere de 0,87%, la 23,1 lei.

Poziţia a treia în acest clasament a fost ocupată de acţiunile Electrica (EL), ce au stagnat la preţul de 11 lei, pe fondul unui rulaj de numai 0,48 milioane lei.

Titlurile Fondul Proprietatea (FP) au încheiat şedinţa bursieră la acelaşi preţ cu cel din ziua anterioară, de 1,235 lei, valoarea tranzacţiilor cu acţiunile fondului închis de investiţii fiind de 0,47 milioane lei.

Indicele compozit BETPlus a urcat cu 0,05%, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, s-a apreciat cu 0,2%.

Indicele BET-NG, ce urmăreşte parcursul companiilor din domeniul energetic şi al utilităţilor, a crescut cu 0,35%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb