BVB Rulajul coboară la doar 35 milioane de lei

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 27 martie 2018

Rulajul coboară la doar 35 milioane de lei

Volumul a scăzut, în prima zi de tranzacţionare a săptămânii, la 34,8 milioane de lei (7,47 milioane de euro), sub nivelul din şedinţa anterioară, de aproape 58 de milioane de lei, în contextul în care majoritatea cotaţiilor emitenţilor listaţi la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a avut parte de creşteri.

George Brande, analist în cadrul societăţii Interfinbrok, ne-a declarat: "Indicele BET, principalul reper al pieţei locale de capital, a încheiat şedinţa de astăzi (n.r. ieri) în teritoriu pozitiv, pe fondul unui rulaj redus faţă de media acestui an (n.r. 57,7 milioane de lei). Probabil, propunerile de dividend anunţate de companiile importante de la BVB au mulţumit aşteptările investitorilor. Totodată, evoluţia indicelui a fost în ton cu cea a celor din pieţele externe, după ce acestea au traversat o săptămână cu o volatilitate ridicată.

BET-FI este singurul coş de acţiuni care a închis ziua bursieră în scădere, în contextul unei valori de tranzacţionare reduse pentru societăţile ce intră în componenţa sa".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile Fondul Proprietatea (FP), ultima cotaţie fiind de 0,932 lei/unitate, pe fondul unui volum de 11,22 milioane de lei, în scădere cu 0,21%.

Locul al doilea, în acest clasament, a fost ocupat de titlurile Romgaz (SNG), preţul de închidere fiind de 37,9 lei/acţiune, în creştere cu 1,34%, în contextul unor transferuri de 5,66 milioane de lei.

Acţiunile Banca Transilvania (TLV) au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 2,64 lei, pe fondul unui volum de 3,73 milioane de lei, în apreciere cu 1,73%.

Pe piaţa "deal" a avut loc un transfer cu acţiunile BRD - Groupe Societe Generale (BRD), în valoare de 0,66 milioane de lei, la preţul unitar de 15,1 lei, în apreciere cu 0,67%.

Indicele BET, al celor mai lichide treisprezece acţiuni ale bursei, cu excepţia SIF-urilor, a crescut cu 0,71%, în timp ce BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), s-a depreciat cu 0,39%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Alro" (ALR): +14,79%

2. "Carbochim" (CBC): +14,46%

3. "Dafora" (DAFR): +3,97%

4. "Alumil Rom Industry" (ALU): +3,35%

5. "Teraplast" (TRP): +3,30%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Petrolexportimport" (PEI): -9,72%

2. "Electroaparataj" (ELJ): -5,33%

3. "Uztel" (UZT): -5,33%

4. "Condmag" (COMI): -5,00%

5. "Prebet" (PREB): -4,91%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb