BVB Rulajul scade sub media anului

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 28 martie 2019

Rulajul scade sub media anului

Creştere pentru toţi indicii bursei, după ce Ministerul Finanţelor a publicat o Ordonanţă ce prevede ameliorări ale măsurilor prevăzute în OUG 114

Rulajul înregistrat în şedinţa de tranzacţionare de la mijlocul săptămânii s-a ridicat la 40,54 milioane de lei, sub cele 71,73 milioane de lei, cât a fost valoarea transferată în ziua anterioară, când piaţa a beneficiat de un aport important dat de schimburile cu obligaţiuni ale Municipiului Bucureşti (PMB20).

Toate coşurile de acţiuni ale Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au marcat creşteri, în şedinţa de ieri după ce, cu o sea-ră în urmă, Ministerul Finanţelor a publicat o Ordonanţă ce prevede ameliorări ale măsurilor prevăzute în OUG 114.

Anca Păltineanu, analist de inves-tiţii în cadrul casei de brokeraj Tradeville, ne-a spus: "Astăzi (n.r. ieri), indicii BVB au avut o evoluţie pozitivă, spre deosebire de cea ale principalelor burse europene şi americane, care au scăzut în prima parte a zilei. Indicele BET a câştigat 0,95%, faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între 0,84% pentru BET-BK şi +1,11% pentru BET-NG. Valoarea totală a tranzacţiilor din piaţa reglementată a fost de 8,5 milionane de euro, sub media zilnică de 10,13 milioane de euro, înregistrată de la începutul anului.

Cel mai mare avans pe segmentul principal l-au înregistrat acţiunile Electrica (EL), cu +4,14%, pe fondul tranzacţionării unui volum peste media ultimelor şase luni. A doua cea mai bună evoluţie din piaţa reglementată a fost a acţiunilor SIF Banat-Crişana (SIF1), cu +3,38%, pe fondul unui volum situat sub media ultimului semestru. Cea mai mare scădere din piaţa reglementată au înregistrat-o astăzi (n.r. ieri) titlurile Condmag (COMI), cu -10%, volumul de acţiuni tranzacţionate fiind mult sub media ultimului semestru. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile BVB, -1,82%, pe fondul unui volum de acţiuni aflat peste media tranzacţionată în ultimele şase luni pentru acest simbol."

Topul tranzacţiilor din piaţa "regular", a fost condus de acţiunile Banca Transilvania (TLV), cu o valoare schimbată de 16,73 milioane de lei, ultima cotaţie fiind de 2,12 lei, cu 0,95% peste cea din şedinţa anterioară.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de titlurile EL, care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 11,08 lei, mişcare apărută pe fondul unei valori transferate de 3,86 milioane de lei.

Acţiunile Romgaz (SNG) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 32,7 lei, în creştere cu 1,24%, rulajul înregistrat pe acest simbol fiind de 3,45 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile BRD - Groupe Societe Generale (BRD), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 13,6 lei/titlu, cu o apreciere de 1,54%, în contextul unei lichidităţi de 2,29 milioane de lei.

Prin piaţa "deal" au fost înregistrate patru tranzacţii cu acţiunile TLV, la preţul unitar de 2,12 lei, cu 0,95% pes-te referinţa din piaţa "regular".

Indicele compozit BET Plus, al celor mai tranzacţionate 40 de titluri ale bursei noastre, s-a apreciat cu 0,9%, iar indicele BET-FI, al sectorului financiar, a urcat cu 0,86%.

Indicele extins BET-XT, a cunoscut un avans de 0,96%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Electrica" (EL): +4,14%

2. "SIF Banat-Crişana" (SIF1): +3,38%

3. "Electromagnetica" (ELMA): +2,90%

4. "Prebet" (PREB): +2,21%

5. "Erste Group Bank " (EBS): +1,92%

----------

Topul celor mai mari scăderi

1. "Condmag" (COMI): -10,00%

2. "Biofarm" (BIO): -3,09%

3. "Rompetrol Rafinare" (RRC): -2,45%

4. "Bursa de Valori Bucureşti" (BVB): -1,82%

5. "Oltchim" (OLT): -1,59%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb