BVB Scăderi de peste 2% la BVB, în urma măcelului din pieţele europene

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 9 februarie 2016

Picaj de 8,26% pentru "Erste Bank" Gabriel Rotaru, Intercapital Invest: "Reacţia investitorilor s-a văzut mai mult la nivelul cotaţiilor şi mai puţin în privinţa volumelor"

Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în scădere, în contextul în care a fost înregistrată o lichiditate mai mare decât în ziua precedentă, de 19,99 milioane de lei (4,46 milioane de euro).

Gabriel Rotaru, trader în cadrul Intercapital Invest, ne-a declarat: "Începutul de săptămână a venit cu noi corecţii. Indicele german, reprezentativ pentru pieţele europene, a intrat sub pragul de 10.300 de puncte, confirmând aşteptările din şedinţele anterioare, când evoluţia acestuia slăbea continuu. Într-un astfel de scenariu, în care şi indicii americani confirmau astăzi (ieri, n.r.) continuarea trendului de scădere, blue chip-urile de la BVB au intrat automat pe «roşu». Majoritatea procentelor de scădere depăşeau 2%, însă cele mai mari corecţii s-au înregistrat pe acţiunile companiilor străine, Erste Grup, -8,26%, respectiv Deutsche Bank, -10,69%".

În ceea ce priveşte evoluţia titlurilor pe Bursă, domnul Rotaru a precizat: "Luaţi, într-un fel, pe nepregătite de valul de scădere, reacţia investitorilor s-a văzut mai mult la nivelul cotaţiilor şi mai puţin în privinţa volumelor. Ca urmare, valoarea totală a tranzacţiilor pe piaţa principala nu a ajuns nici măcar la 20 de milioane lei, un nivel sub care rulajul poate fi considerat modest".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Fondul Proprietatea" (FP), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 3,87 milioane de lei. Cotaţia FP a scăzut cu 2,62%, ultimul preţ fiind de 0,743 lei/unitate.

Titlurile "Erste Group Bank" (EBS) s-au depreciat semnificativ, la 105,5 lei/unitate, în urma unui rulaj de 2,84 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "Banca Transilvania" (TLV) de 2,42 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 2,25 lei/unitate, în coborâre cu 2,17%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "BRD - Groupe Société Générale" (BRD), cu un rulaj de 2,04 milioane de lei. Cotaţia BRD s-a depreciat cu 2,11%, ultimul preţ fiind de 10,2 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" nu au fost consemnate tranzacţii.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a scăzut cu 2,22%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a coborât cu 2,1%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a depreciat cu 2,59%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scăzut cu 2,18%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a coborât cu 2,47%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb